header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Zaalhockey

HVM Heren 1 in de zaal! (Topklasse)

Nieuws afbeelding 28-1-2024

Beste HVM-ers,  


Als aanvoerder van het zaalteam van Heren 1 heb ik de eer om een stukje te schrijven. Ons team komt inmiddels al heel wat seizoenen uit voor Heren 1 in de zaal, ongeveer 10 jaar. Wij doen dit met enorm veel plezier en gedrevenheid. In 2015, inmiddels 8 jaar geleden, zijn wij gepromoveerd naar het hoogste niveau van de provincie Noord-Holland; Topklasse. Een uitdagende competitie met vaandelteams van een paar gevestigde namen. Van het team dat destijds promoveerde zijn nog vier spelers overgebleven: Tom Gunther, Thijmen Gunther, Rick Velle en ik. In de loop van de jaren heeft ons team verschillende samenstellingen gehad, waarbij we nu een vaste kern hebben. We zijn een hecht collectief waarbij de meeste jongens al lang samenspelen. Het merendeel van de jongens heeft een geschiedenis bij Mijdrecht of bij Qui Vive. Op dit moment bestaat ons team uit de volgende spelers: 

Rick Velle:

Onze sluitpost, Rick heeft ons ook dit seizoen weer vaak op de been gehouden. Hij is begonnen met spelen bij Mijdrecht en heeft gespeeld bij de jeugd van Amsterdam, de senioren van HDM H1, Rood-Wit H1 en niet te vergeten in de Nederlandse jeugdselecties. 

Daniël Vreeken:

Daniël heeft jarenlang bij Qui Vive Heren 1 gespeeld. Met dit team is hij naar de hoofdklasse gepromoveerd en heeft hij een seizoen op dit niveau gespeeld. Daniël speelt nu al 3 seizoenen bij ons en is inmiddels een vaste waarde. 

Hugo Moorthaemer:

Hugo is één van de twee spelers die op dit moment ook nog op het veld bij Mijdrecht speelt. Hij is de jongste speler van ons team en speelt in de voorhoede, hij is bezig aan zijn tweede zaalseizoen. 

Alexander Govers:

Alexander zijn roots liggen bij Mijdrecht, daarnaast heeft hij bij Amsterdam in de jeugd gespeeld. Hij speelt inmiddels al heel wat jaartjes bij Heren 1 in de zaal. Alex is spits en kan vanuit iedere hoek scoren. Op dit moment speelt hij bij AMVJ. 

Tom Gunther:

Een HVM-er in hart en nieren. Inmiddels weer teruggekeerd op deze prachtige club. Tom heeft lang op hoog niveau gespeeld bij Qui Vive en Gooische. Ook is hij verantwoordelijk geweest voor de opleiding van een aantal van zijn huidige teamgenoten.

Thijmen Gunther:

Thijmen zijn hockeywortels liggen ook op de Mijdrechtse velden. In de jeugd heeft hij bij Qui Vive en Hurley gespeeld. Thijmen is ook uitgekomen voor de Nederlandse jeugdselecties. Na zijn jeugdopleiding is hij teruggekeerd naar Qui Vive om daar meerdere jaren te spelen, ook hij is een seizoen op het hoogste niveau uitgekomen. Op dit moment speelt hij met veel oud HVM-ers bij AMVJ. 

Wouter Otto:

Wouter is de meest ervaren speler van ons team. Hij heeft zelf jarenlang bij Qui Vive Heren 1 gespeeld en heeft meerdere jongens uit ons team gecoacht. Op dit moment coacht Wouter Heren 1 van Qui Vive waar Levi en Jelmer onderdeel vanuit maken. Wouter speelt al erg lang bij het zaalteam. 

Levi Bleekemolen: 

Levi speelt dit jaar voor het eerst in ons zaalteam. Hij heeft in de jeugd bij Pinoke gespeeld en is daar zelfs landskampioen mee geworden in de zaal. Op dit moment speelt hij op het veld bij Qui Vive heren 1.

Jelmer Hendrix:

Jelmer speelt dit seizoen voor het eerst in ons zaalteam. Hij begon met hockeyen bij Mijdrecht en maakte daarna de overstap naar Qui Vive. Hij is dus terug waar het allemaal begon. Jelmer is een handige en snelle spits met een neusje voor de goal. 

Mats Kaas: 

Ik ben ook begonnen met hockeyen bij HVM. Hier heb ik ook lange tijd gecoacht. Op dit moment woon ik in Groningen en speel ik bij Groningen Heren 1. Waar ik nu met Wouter, Jelmer en Levi speel, speel ik op het veld tegen ze. Ik pendel ieder weekend met groot genoegen heen en weer naar Groningen. 

Inmiddels zijn de laatste wedstrijden gespeeld en zijn wij op een mooie 5e plek geëindigd. Dit betekent handhaving in de Topklasse en dus zullen wij volgend seizoen weer uitkomen op hetzelfde niveau. 

Via deze weg wil ik de club bedanken voor het feit dat wij ieder seizoen het eerste team van Mijdrecht mogen vertegenwoordigen. We doen dit met ontzettend veel plezier, we zijn een hecht team geworden dat elkaar al jarenlang kent. We hopen dit nog lange tijd door te zetten. Graag wil ik ook Carmen bedanken, zij zet zich altijd erg in voor het team en maakt het mogelijk dat wij hier ieder seizoen kunnen spelen.Agenda

27-2 TC vergadering

Contact

Adres
Proostdijstraat 41,
3641AT Mijdrecht
0297 - 28 70 32
[email protected]

Postadres
Ridderschapstraat 36,
3641JZ Mijdrecht