header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Bericht van de Voorzitter - Update COVID-19

Nieuws afbeelding 14-10-2020

Beste (ouders van) leden

De maatregelen die 13 oktober door de overheid zijn afgekondigd en gelden vanaf woensdag 14 oktober 22:00, zijn ook van invloed op de (hockey)sport. Voor alle situaties geldt dat hockeyvereniging Mijdrecht zich conformeert aan de protocollen en richtlijnen welke zijn voorgeschreven door RIVM, NOC*NSF en de KNHB.

Sporten is alleen nog beperkt mogelijk:

• Competitiewedstrijden zijn voor zowel jeugd als volwassenen tot nader order niet toegestaan.

• Oefenwedstrijden tegen andere verenigingen zijn voor zowel jeugd als volwassenen tot nader order niet toegestaan.

• Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

• Voor kinderen tot 18 jaar is sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan.

• Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

De KNHB gaat in overleg met andere sportbonden en NOC*NSF om te bepalen wat de nieuwe maatregelen specifiek inhouden.

De basisregels hygiëne regels, zijnde regelmatig handen wassen en hoesten/niezen aan de binnenzijde van je elleboog, dienen altijd in acht te worden genomen.

REGELS OP DE ACCOMMODATIE

Er gelden een aantal specifieke regels op onze accommodatie, bij een veld en in het clubhuis. Wij verzoeken iedereen dan ook vriendelijk om onderstaande regels in acht te nemen:

Terrein

• Desinfectie van de handen bij binnenkomst clubterrein.

• Alleen spelers, trainers en eventuele begeleiders van een team zijn welkom op het terrein; publiek en ouders dus niet.

• Volwassenen houden 1,5 meter afstand op het terrein en de tribune, er is voldoende ruimte op het terrein en langs de velden.

• Begeleiders graag verdelen langs het hele veld waardoor 1,5 meter afstand veel gemakkelijker is.

• Neem bij slecht weer paraplu en/of regenjas mee! Verblijf in het clubhuis of schuilen op het buitenterras bij het clubhuis is niet toegestaan.

• Teambesprekingen vinden buiten op het terrein plaats, de kleedkamers zijn gesloten.

Clubhuis

• Het clubhuis is gesloten.

• Het toilet is open voor gebruik, neem de hygiëne maatregelen in acht en volg bij het verlaten de aangegeven looproute.

Zaalhockey

• Ook hier geldt dat de KNHB in overleg gaat met andere sportbonden en NOC*NSF om te bepalen wat de nieuwe maatregelen specifiek inhouden.

Daarnaast bereikte ons het bericht dat Rob de Jong positief getest is op COVID-19. Een gelukkige bijkomstigheid is dat het clubhuis was gesloten en dat Rob daardoor weinig contacten bij HVM heeft gehad, ook niet op de woensdagen na het trimmen. Hij is nu in quarantaine tot en met do 22 okt. We wensen Rob uiteraard beterschap.

Bij vragen kan er contact opgenomen worden met Eltjo Bril ([email protected]of 06-51050985).

Namens het bestuur

Eltjo Bril