Arbitrage

Nieuws vanuit de arbitragecommissie

Nieuws afbeelding 29-8-2013

Binnenkort begint de competitie weer. Tijd dat we ervoor zorgen dat onze "scheidsrechtersbrigade” ook weer paraat staat

om ervoor te zorgen dat de wedstrijden op een sportieve manier worden geleid.

Opfrisavond

Graag dragen wij eraan bij dat onze scheidsrechters weer met vertrouwen en kennis van zaken kennis op het veld staan. Hiervoor organiseren wij op donderdag 5 september van 19.30-21.00 uur een opfrisavond in het clubhuis. Tijdens deze avond zal de briefing vanuit de KNHB (spelregels veldseizoen 2013-2014) worden doorgenomen en is er tijd voor opfrissen van de kennis en het stellen van vragen.

Avond voor ouders/verzorgers

Aansluitend, dus op donderdag 5 september vanaf 21.00 uurwordt er een programma aangeboden voor ouders/verzorgers van de jongste jeugd. Tijdens deze avond kunnen ouders kennis maken met de spelregelsen het gedrag op en rond het hockeyveld. Een echte aanrader!

Arbitragecoaches

Tot zover het "theoretisch bijspijkeren”. Graag helpen wij onze scheidsrechters ook op het veld. Evenals vorig jaar kunnen scheidsrechters zich laten begeleiden door "arbitragecoaches”. Dit is een groep enthousiaste club geroutineerde scheidsrechters diecollega’s graag begeleiden langs de lijn. Dit kan zijn omdat je graag nog wat tips krijgt, maar zij kunnen je ook helpen om eventuele twijfels over het fluiten weg te nemen. Mocht je een keer begeleid willen worden, laat dit dan weten via [email protected]

Opleiding clubscheidsrechter

Binnenkort zullen alle leden die 16 jaar of ouder zijn en nog niet hebben deelgenomen aan de opleiding voor clubscheidsrechter uitgenodigd worden voor deelname aan de E-learning en het examen clubscheidsrechter. Deelname is verplicht voor iedereen van 16 jaar en ouder. Ben je jonger, maar wil je wel alvast je scheidsrechterskaart halen (min. 14 jaar), neem dan contact op met [email protected]. Ook enthousiastelingen (ouders, familie, etc.) die zelf niet spelen maar het wel leuk vinden om te fluiten en bij de club betrokken te zijn, worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor de E-learning.

HVM-website > Arbitrage

Tenslotte attenderen wij je nog graag even op de informatie die op de HVM-website is te vinden over arbitrage. Daarin kan je lezen hoe je je zelf kan inroosteren, hoe je moet handelen bij verhindering, etc.

Mocht je bepaalde informatie niet kunnen vinden of nog vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij horen graag van je!

planning van scheidsrechters: [email protected]

opleiding van scheidrechters: [email protected]