header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Heren en Dames 1

HV Mijdrecht H1 promoveert naar 3e klasse

Nieuws afbeelding 19-6-2013

H1 promoveert

Zondag bekroonden de hockeyers van HVM hun seizoen met promotie naar de derde klasse. Ze wonnen al hun wedstrijden tijdens de playoff, die als een eendaags toernooi werden gespeeld. Voor coach Nouschka Capel was het een bijzondere dag, want de vorige keer dat de Mijdrechters promoveerden, vijftien jaar geleden, was zij ook de coach.

De hockeybond maakte op 10 juni bekend dat de Mijdrechters waren toegelaten tot de playoff. De club had daarvoor een wildcard aangevraagd. Zondag werd het toernooi gespeeld bij Kampong in Utrecht. HVM was ingedeeld met het Tilburgs studententeam Shot, HCHN uit Hellendoorn en een oude bekende, IJburg.

Tegen HCHN werd het een recordscore, de zwakke tegenstander werd met 14-0 overlopen, een bijzondere uitslag, omdat de wedstrijden waren ingekort tot twee keer twintig minuten.

HVM kon gedurende het hele toernooi de concentratie goed vasthouden, waardoor de tegenstanders vrijwel voortdurend onder druk werden gezet. Dit ondanks het feit dat enkele vaste spelers ontbraken. Het talrijk meegereisde publiek kon diverse mooie acties en doelpunten bewonderen. Zo scoorde Arjan Blommaert tegen Shot de gelijkmaker met een tip-in die zó onverwacht was, dat geen verdediger reageerde en ook de keeper alleen toekeek. Iedereen dacht dat de verre voorzet van Daniel de Graaf naast zou gaan. De ingevallen junior Bob Mantel maakte in deze wedstrijd kort voor tijd de winnende goal, nadat verdediger Jurrian Hartwigsen met een solo zijn collega’s aan de andere kant verraste.

Bijzonder was ook een doelpunt tegen HCHN, waar veteraan Thijs Berkelder met een mooie actie collega-veteraan Marcel Biesmans in staat stelde te scoren. Beiden waren meegereisd om hun "opvolgers” bij te staan. Casper Wilmink tekende voor een groot aantal spectaculaire acties, verdediger Martijn Hensbroek onderbrak veel gevaarlijke aanvallen en keeper Redmar Stienstra hield zijn team een aantal keer goed in de race. Arjan Blommaert was met zes doelpunten de meest scorende aanvaller, gevolgd door Casper Wilmink met drie goals. Ook Mats Kaas, Maarten Post en Daniel de Graaf vonden de plank of het net van de tegenstanders.

Brian Cornelissen, Thom Fokker (die geblesseerd uitviel) en Jacob Veerhuis completeerden het team. Voor HVM en hun succesvolle coach Nouschka Capel kwam zo een mooi einde aan de competitie.