Arbitrage

1e lichting Clubscheidsrechter + geslaagd!

Nieuws afbeelding 19-5-2013 Gisterenmiddag (zaterdag 18 mei 2013), tijdens de wedstrijd JB1 tegen Athena JB1 zijn Thom Fokker en Joost Lugtmeijer met vlag en wimpel geslaagd voor hun CS+ opleiding. In een met vlagen spannende wedstrijd, waarbij beide teams tot het einde toe de wedstrijd naar zich toe hadden kunnen trekken, wisten zij uitstekend stand te houden. Door middel van goede onderlinge communicatie, positionering en de juiste beslissing voor het moment hebben zij bewezen dat hockey niet alleen een teamsport is voor de beide ploegen, maar ook een teamsport is voor de beide scheidsrechters. Alle lof en hulde voor deze twee heren!

Via deze weg willen wij wederom de heer Dick Hollander bedanken voor het afnemen van het examen en de beoordeling.

Wat is CS+?
CS+ is een opleidingstraject waarbij je als clubscheidsrechter extra aandacht krijgt voor de diverse facetten van het "managen" van een wedstrijd. De cursus is door de KNHB in het leven geroepen om de kennis- en ervaringskloof tussen de club- en bondsscheidsrechters te dichten. Door middel van begeleid wedstrijden fluiten en workshops krijg je extra bagage mee om een wedstrijd tot een goed einde te brengen. Als je fluiten leuk vind en je wilt er meer mee doen geeft je dan op.

NB: Voor het komende seizoen hebben we alweer aanmeldingen gekregen voor het vervolg van de CS+ opleiding. Helaas beschikt de club op dit moment maar over één leercoach en het zou welkom zijn als we over tenminste nog één extra leercoach kunnen beschikken. Voel je hier iets voor neem dat contact op met de arbitragecommissie.

Met sportieve groet,

Bert Moorthaemer