header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Heren en Dames 1

H1 wint weer (HVM - Scoop Delft: 3-1)

14-5-2013

Zondag speelde het heren 1 team thuis tegen het Delftse studententeam Scoop. In druilerig weer werd het een onverwacht spannende wedstrijd, maar de Mijdrechters maakten hun positie op de ranglijst waar met een 3-1 overwinning op de hekkensluiter.

HVM, nog zonder verdediger Mantel, begon met tegenslag aan de wedstrijd. In de warming-up raakte Martijn Hensbroek geblesseerd, en al na twee minuten viel Casper Wilmink uit met een oude knieblessure. Gelukkig voor HVM kon Hensbroek later in de wedstrijd toch weer het veld in.

Na een sterk aanvallend begin zette Mats Kaas na ruim een kwartier de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Kort daarna was Daniel de Graaf dicht bij een treffer. Pas in de 27eminuut werd de eerste strafcorner gegeven, na een van vele overtredingen op Jurrian Hartwigsen. De strafcorner werd niet benut. Ook de tweede strafcorner een minuut later, bleef zonder resultaat: Ruststand 1-0.

Na rust bleven de compact spelende Delftenaren goed partij geven. Eerst kwam HVM nog op een 2-0 voorsprong, Maarten Post tikte bij de vierde strafcorner een voorzet van Casper Slot in het doel, de tweede helft was toen vijf minuten onderweg.

Vlak daarna was er nog een Mijdrechts schot op de paal, wat de beslissing had kunnen brengen.

In de 22eminuut dreigde de wedstrijd te kantelen. Scoop kreeg een strafbal, hoewel de verantwoordelijke scheidsrechter eerst floot voor een strafcorner. Keeper Stienstra zat er dicht bij, maar de Delftenaren kwamen terug in de wedstrijd. De HVM-verdediging kreeg het even zwaar, totdat drie minuten voor tijd de vijfde strafcorner via Daniel de Graaf in het doel ging: 3-1. Scoop drong nog aan, kreeg een minuut voor tijd nog een strafcorner, maar die werd gekeerd. In de laatste minuut claimde Mijdrecht een strafbal na een overtreding in de cirkel op Thom Fokker, maar die werd niet gegeven.

Door de overwinning nestelt HVM, met nog twee wedstrijden te gaan, zich steviger op de derde plaats.

Foto's vind je op de volgende link: