Arbitrage

Noviteit bij HVM

Nieuws afbeelding 17-5-2013
Er is ons, de Arbitragecommissie van HVM, veel aan gelegen om nieuwe, meest jonge scheidsrechters zo optimaal en effectief mogelijk te begeleiden.

Daarbij hebben wij gekozen voor het gebruik van portofoons, oortjes en microfoontjes waarmee de begeleider en de beide scheidsrechters in staat worden gesteld om tijdens de wedstrijd met elkaar te communiceren.

De communicatie van de begeleider is direct gericht op de positionering en houding van de scheidsrechters, op de manier van fluiten en aanwijzen, op het bewaken van de veiligheid van de spelers.

De begeleider geeft GEEN aanwijzingen om voor overtredingen te fluiten en neemt GEEN beslissingen die betrekking hebben op de spelleiding of speeltijd.

De begeleider kan WEL achteraf aanwijzingen geven over niet bestrafte overtredingen met de bedoeling om herhaling te voorkomen.

Het werken met deze apparatuur wordt reeds enkele jaren met succes toegepast bij andere clubs en de ervaring is dat het een effectieve manier van begeleiden is; niet in de laatste plaats omdat blijkt dat de jonge scheidsrechters zich gesteund voelen bij hun eerste optreden als fluitist.

De apparatuur om de scheidsrechters te begeleiden komt er natuurlijk niet vanzelf. Dat moet bedacht, geregeld en gefinancierd worden. Drijvende kracht hierachter is Ron Boersma, Hij heeft tezamen met de sponsoren ervoor gezorgd dat de spullen er komen. Hartelijke dank aan INTERIM SUPPORT, SCHADENET KRANENBURG en ALWAYS BE MOBILE die meteen enthousiast waren en de aanschaf hebben vergoed.

Mocht u vragen hebben over het gebruik/ toepassing van de apparatuur, of graag zelf een keer begeleid worden. Neem dan contact op via [email protected]

Sportieve groet,

De arbitragecommissie

Jaron Spaltman

11-5-2013 @ 17:39:37 |Wat een super goed plan succes!!!

Arthur van Staveren

12-5-2013 @ 21:03:39 |HVM goes professional! Top hoor!