TC

INtro test

Nieuws afbeelding 18-8-2008 Beste leden, coaches en ouders,
Het seizoen zit er nu echt bijna op, als laatste mijlpaal levert de TC het trainingsschema op. Tevens is dit het moment om Stefan Hoeneveld te introduceren. Stefan is aangesteld als trainingscoördinator en daarmee het primaire aanspreekpunt m.b.t. de organisatie rondom trainingen en trainers.
Introductie Stefan:

“Ik ben Stefan Hoeneveld de nieuwe trainingscoördinator van HVM. Ik ben al 3 jaar actief als trainer bij HVM en heb op HVM ondermeer de Heren 1 en verschillende jeugdteams training gegeven. Ik ben verder ook nog werkzaam als hockeytrainer op HC Amersfoort waar ik de Ejeugd training geef en de MC1 train en coach. Mijn eigen ‘hockeyopleiding’ heb ik gevolgd op de Almeerse HC waar ik 16 jaar lid ben geweest. Ik speel nu zelf bij Weesp Heren 1.”

Het nieuwe trainingsschema legt zeer nadrukkelijk de focus op kwaliteit en intensiteit. Zodat zowel het beleid van de club beter ten uitvoer gebracht als wel gehoor gegeven wordt aan de reacties de die trainers en de TC het afgelopen jaar ontvangen hebben. In een notendop kwam het er onder andere op neer dat trainingen te statisch waren en de velden overbezet. Deze beide factoren beïnvloeden de kwaliteit negatief, ongeacht de enorme aantallen trainers en hulptrainers.

Met de betrekking tot de kwaliteit hebben we een aantal professionele trainers voor langere tijd aan HVM kunnen verbinden. Zij zullen toezien de invulling van trainingen en de begeleiding van trainers in opleiding. Het doel is evident: HVM beter leren hockeyen.

De intensiteit komt tot uitdrukking in het feit dat er minder kinderen tegelijk op het veld staan en dus meer ruimte hebben om te trainen. Gestreefd wordt naar carrousel trainingen (vergelijkbaar met de selectie trainingen) waar steeds specifieke onderdelen behandeld en uitgelegd zullen worden.

Een aantal teams (coaches) hebben aangegeven een 2e trainingsmoment te willen. Deze trainingen worden door de coaches en/of ouders gegeven. In overleg met de trainingscoördinator kunt u aangeven gebruik te willen maken van deze mogelijkheid en daartoe een deel van het veld te kunnen ‘reserveren’. U kunt hiervoor via e-mail een verzoek in dienen bij Stefan Hoeneveld. Hij zal in overleg met u de mogelijkheden bespreken.

Deze planning is op dit moment de beste die we kunnen maken en zoals gewoonlijk met een planning zullen er aanpassingen en wijzigingen op komen. Soms gestuurd door de club en natuurlijk ook gestuurd door teams of coaches. Gelieve uw opmerkingen en/of wensen, bijvoorkeur per team geclusterd, via e-mail kenbaar te maken bij Stefan Hoeneveld.

Komend seizoen gaan ook hulptrainers een belangrijk deel van de trainingen invullen, we kunnen, net als in voorgaande jaren, niet zonder jullie inzet en enthousiasme. In het schema staat je naam nóg niet ingevuld. Stefan neemt op korte termijn contact met je op om je voorkeuren en beschikbaarheid te polsen zodat we je in het schema kunnen opnemen.

Met vriendelijke groet,

Frank Meijer / Stefan Hoeneveld