UW PLICHT roept !!!!

Nieuws afbeelding 23-2-2009

Dit stukje gaat over de inzet van het gemiddelde lid binnen onze vereniging. Om maar met de deur in huis te vallen; deze valt ons namelijk vies tegen.

Wat is het geval?

Zoals iedereen zich zou kunnen realiseren is het draaiende houden van een hockeyclub met bijna 600 leden een behoorlijke klus. Op een paar betaalde trainers na gebeurt dit allemaal met de hulp en inzet van vrijwilligers. Vrijwilligers die tussen de 2 en 6 uur (en soms meer) per week tijd en energie in onze club steken. Doen zij dit niet, dan hebben we geen hockeyvereniging meer.

Nu kunnen wij uit eigen ervaring zeggen dat vrijwilligerswerk leuk is om te doen. Het geeft voldoening en onderlinge vriendschap. Wat enorm demotiveert is als goed bedoelde inzet door andere leden of ouders (overwegend) negatief wordt benaderd. Daarmee geraken we in een negatieve spiraal waar niemand mee is geholpen of verder komt. Als je commentaar hebt: heel graag!! Maar bied je dan gelijk aan om te helpen iets nog beter te organiseren. WE HEBBEN HET NOG STEEDS OVER U; niet die vrijwilliger die al veel voor de club doet; dit zijn er overigens ca. 100.

Ook bij het indelen van de scheidsrechters voor de komende periode is weer veel respons gekomen. Allemaal van mensen die het blijkbaar niet goed uitkomt. Het opvallende is dat de bovenstaande vrijwilligers die toch al tijd aan de club besteden, hierop niet reageert en dus gewoon lekker komen fluiten. Maar de leden die minimaal wat voor onze club betekenen hebben de beste redenen om niet te kunnen fluiten!

Hier houdt onze verantwoordelijkheid op !

Met andere woorden: als spelend lid heb je de verplichting om te fluiten. De data zijn ruim van te voren aangegeven. Mocht je niet kunnen dan dien je ZELF voor de vervanging te zorgen. Heb je aanmerkingen op de manier van indelen: we zoeken nog 2 extra mensen voor de scheidsrechterscommissie!

Bestuur HVM