header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

HVM jeugd timmert aan de weg

Nieuws afbeelding 5-11-2012

Veel jeugdteams van Hockey Vereniging Mijdrecht zijn na de voorcompetitie gepromoveerd. Het nieuwe beleid van de club, dat onder het vorige bestuur is ingezet, begint zijn vruchten af te werpen.

Maar liefst 7 teams promoveerden. Van de 35 jeugdteams spelen er nu 16 in de eerste klasse, en 4 in de subtop, een record voor HVM.

Jan Vesseur, voorzitter van de Technische Commissie van de club, legt uit hoe dat succes tot stand is gekomen: "We kennen meer gewicht toe aan de trainingen en aan de coaching. Er zijn meer professionele trainers aangetrokken, voor de jongere teams. Die teams worden gecoacht door oudere jeugdleden, die opleidingen krijgen voor hun taak. Vroeger werden teams veel meer gecoacht door goedwillende ouders. Ouders vervullen nu een rol als teammanager, zij regelen dingen buiten de wedstrijden en de trainingen, zoals rijschema’s, versnaperingen in de rust en verslagen.”

De oudere jeugd heeft nu vaak iemand uit een seniorenteam, Dames of Heren 1, als coach. Zo hebben alle spelers en speelsters vanaf hun eerste begin iemand uit een hoger team als coach én voorbeeld.

De teams die de rest van het seizoen in de subtop spelen, zijn de jongens JB1 en JD1, beide getraind door Erik-Jan van Tol, die ook de coaching van de JB1 voor zijn rekening neemt. De JD1 heeft Loek Snijders, die zelf speelt in de JB1, als coach. Ook twee meisjesteams spelen in de subtop: de MC1 en de MD1. De MC1 heeft Thom Fokker, speler van Heren 1, als trainer/coach. Joost Lugtmeijer uit de JA1 is dat bij de MD1.

De jeugdcoaches hebben binnen het nieuwe beleid ook een meer uitgesproken rol naar de ouders van hun teamleden toe, door aan de ouders aan te geven hoe die kunnen helpen bij het spelplezier en de speelkwaliteit van hun kinderen. Het selectiebeleid van HVM is een compromis tussen gezelligheid en de hockeycapaciteiten van de leden. Die gezelligheid uit zich ook in de feesten, die regelmatig per leeftijdsgroep in het clubhuis gegeven worden, begeleid door oudere leden. Veel teams ontplooien daarnaast eigen activiteiten om een goede teamspirit vast te houden.

Jan Vesseur: "Op deze manier komt er meer betrokkenheid bij de club voor iedereen, we verhogen de kwaliteit, we vergroten het spelplezier en HVM blijft gewoon een gezellige club!”

Gerelateerde nieuwsberichten

Update Zaalhockey 2020 - 2021

Sponsoren

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Proostdijstraat 41,
3641AT Mijdrecht
0297 - 28 70 32
[email protected]

Postadres
Ridderschapstraat 36,
3641JZ Mijdrecht