header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Heren en Dames 1

Heren 1 wint van Muiderberg

Nieuws afbeelding 20-9-2012

Zondag 16 september speelde HVM de tweede wedstrijd van het seizoen, uit bij Muiderberg. Na de winst van de vorige week in de streekderby tegen Abcoude zou winst HVM op 6 punten kunnen brengen.

In de eerste minuten had Mijdrecht duidelijk even tijd nodig om in het juiste ritme te komen. Muiderberg kreeg in deze fase een grote kans op de 1-0, maar keeper Redmar Stienstra hield met een uitstekende sticksafe het doel schoon. HVM bleef zodoende "in de wedstrijd”. Dit gaf het team de gelegenheid op stoom te komen, hetgeen goed lukte. Nadat de eerste minuten goed waren doorgekomen legden de Mijdrechtse heren hun beste spel tot nu toe op de mat.
Er werd lustig op los gecombineerd en dominant gespeeld. De mannen uit Muiderberg kwamen nauwelijks op de helft van Mijdrecht. Een doelpunt hing in de lucht. Het was spits Mats Kaas die de ban brak en de 1-0 binnenwerkte. Er werd in een hoog tempo en geconcentreerd doorgespeeld. De tegenstander kreeg geen tijd op adem te komen. Het goede spel resulteerde in een tweede treffer van Mats Kaas. Zo werd de rust met een 2-0 voorsprong bereikt. Het was nu zaak na "de thee” op dezelfde voet verder te gaan…..
De tweede helft begon het team van HVM echter minder geconcentreerd. Dit gaf de opponenten ruimte aan te vallen. Niet lang na de pauze kon Muiderberg daardoor de 2-1 laten aantekenen. De spanning was terug! Het werd nu zaak voor de HVM’ers om het goede spel uit de eerste helft weer op te pakken.
De volgende twintig minuten bleven erg spannend. HVM kreeg echter langzaam maar zeker weer de overhand. Het verzilveren van de kansen lukte echter moeizaam. Het was Arjan Blommaert die aan de onzekerheid een einde maakte door tegen het einde van de tweede helft twee maal kort achter elkaar te scoren. Zo kon de wedstrijd met een mooie 4-1 stand in Mijdrechts voordeel worden afgesloten.
De Mijdrechters hebben nu de maximale score van 6 punten uit twee wedstrijden. Arjan Blommaert werd verkozen tot man van de wedstrijd.

Komend weekend komt IJburg op bezoek.

En voor meer foto's van de wedstrijd tegen Muidenberg, zie