header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Zaalhockey

Zaalhockey 2012-2013

Nieuws afbeelding 14-9-2012

Wij zijn voornemens alle jeugd teams vanaf de 8D en alle senioren teams in te schrijven in de zaalhockeycompetitie georganiseerd door het District Noord-Holland. De zaalhockeycompetitie in Noord-Holland wordt gespeeld in de periode van 8 december 2012 tot en met 10 februari 2013. Wedstrijden worden vastgesteld op weekenddagen in deze periode met uitzondering van het weekend van 30 december. Aanvangstijden van wedstrijden liggen tussen 09:00 uur en 21:00 uur.

Bij wijze van experiment streeft de Zaalcommissie ernaar om een aantal wedstrijden van seniorenteams vast te stellen op donderdag avonden tussen 20:00 uur en 23:00 uur. Dit op basis van vrijwilligheid van alle betrokken teams.

De wedstrijdduur is 2x20 minuten met een korte pauze van niet meer dan 5 minuten, ook voor 8D teams.

·Junior teams worden ingedeeld in poules van 6 teams, en dat betekend dat elk team 10 wedstrijden zal spelen over 5 weekenden.
A/B teams spelen op zaterdagen
C teams spelen op zaterdag of zondag
D teams zaterdag of zondag of zondag

De jeugd teams worden ingedeeld in poules op basis van hun positie in de veld competitie na de 4e speelronde.

·Senioren teams worden ingedeeld in poules van 5 teams, en dat betekend dat elk team 8 wedstrijden zal spelen over 4 weekenden, en spelen op zondag.

Indien nodig zal voor de grote veldteams (met name MB & MC) een selectie plaatsvinden om bijvoorbeeld van twee veldteams drie zaalteams te maken.

Ieder zaalteam dient een coach/manager en minimaal 10 spelers te hebben, anders wordt het team niet ingeschreven. De reden hiervoor is dat in de afgelopen paar zaalseizoenen zijn we als club geconfronteerd met boetes van € 75 of hoger voor het niet nakomen van de verplichtingen, zoals een team dat niet gaat naar de wedstrijdhal of dat er geen scheidsrechter is. We willen voorkomen dat weer gebeurt dit jaar.

De zaalhockeytrainingen zullen plaatsvinden op maandag en vrijdag in de periode 19 november 2012 tot en met 10 februari 2013, met uitzondering van de kerstvakantie. Met het reserveren van trainingstijden is rekening gehouden met de school/werktijden van teamleden. Trainingen voor de senioren teams zijn gepland later op de avond.

Voor de zaalhockeytrainingen en wedstrijden hebben spelers en de keeper een aangepaste uitrusting nodig. Bijvoorbeeld, keepers mogen geen metalen gespen op de klompen hebben, de HVM materiaalcommissie zal tijdig de juiste spullen beschikbaar stellen. Alle spelers dienen een zaalhockeystick te hebben en schone binnensportschoenen, met lichte (non-marking) zolen.

Voor diegene die nog geen zaalstick hebben, kunnen ze via HVM een zaalstick, en indien gewenst een handschoen, aanschaffen bij DuoSports in Mijdrecht. Meer informatie over de kosten en het plaatsen van bestelling volgt z.s.m.

Op competitiedagen dient ieder team een scheidsrechter mee te nemen. Omdat de arbitrage commissie scheidrechters voor de zaalwedstrijden niet toewijst, is dit in voorgaande jaren, vooral voor de C en D teams, soms problematisch geweest. Wij adviseren het team nu alvast contact op te nemen met de scheidsrechterscommissie en afspraken te maken met een of twee scheidsrechters die eventueel tijd willen reserveren voor de wedstrijden van jouw team! Dit kunnen ook ouders zijn die een scheidsrechterskaart hebben. Mocht het team nog geen ouders hebben met een scheidsrechterskaart, dan kunnen ze deelnemen in de eerste komende scheidsrechterscursus dat in oktober van start zal gaan.

HVM int extra contributie voor zaalhockey om de kosten van de zaalhuur t.b.v. de zaaltrainingen en zaalhockeytrainers te dekken. In de ALV is dit voor seizoen 2012-2013 vastgesteld op €50,00.

De komende week zullen de coaches/managers van de teams iedereen vragen of ze zaalhockey willen spelen. Geef dit a.u.b zo snel mogelijk door zodat uw coach de zaalhockeycommissie voor woensdag 26 september de kan informeren.