header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Heren en Dames 1

Heren1 begint met winst

Nieuws afbeelding 10-9-2012

Zondag begon de hockeycompetitie. HVM speelde thuis de Rondeveense derby tegen Abcoude en won met 4-2.

De Mijdrechters begonnen voortvarend en namen in de zevende minuut een voorsprong, na een velddoelpunt van Arjan Blommaert. In deze fase viel middenvelder Casper Wilmink uit met een oude blessure. Na een kwartier pareerde keeper Redmar Stienstra een gevaarlijk schot van de Abcouders. HVM nam de aanval over, en Maarten Post bracht de 2-0 op het scorebord. In de rest van de eerste helft ging het spel op en neer, en er vielen vijf strafcorners, twee voor HVM en drie voor Abcoude, die echter geen van alle een doelpunt opleverden.

Na de rust ging HVM op jacht naar de veilige 3-0, maar al na één minuut kwam Abcoude terug tot 2-1. In dezelfde minuut kreeg HVM een strafcorner, maar net als de eerste twee leverde die niets op. Arjan Blommaert kreeg kort daarna een goede kans. Na zes minuten was er nog een Mijdrechtse strafcorner, na een stevige overtreding buiten de cirkel. In de tiende minuut viel onverwacht een goal aan de andere kant. De jarige HVM-aanvoerder Koen Meijer wees de scheidsrechters erop dat het doelpunt via shoot tot stand kwam, maar het protest werd afgewezen: 2-2. Mijdrecht liet het hoofd niet hangen en forceerde in de volgende vijf minuten drie strafcorners. Martijn Hensbroek, die de corners aansloeg, verzilverde de derde. Vier minuten later bracht Jurrian Hartwigsen na een solo HVM in veilige haven, 4-2.

In het laatste kwartier begon de warmte zijn tol te eisen. Het tempo zakte en HVM speelde de wedstrijd rustig uit.

Een goede competitiestart voor de thuisclub, maar wel een zorg over de zeven strafcorners, waarvan er maar één werd benut. Daniel de Graaf werd aan Mijdrechtse kant uitgeroepen tot man van de match.

Voor meer foto's zie https://picasaweb.google.com/107572266705258801917/HockeyHVMAbcoude42