Seizoen 2012-2013

31-8-2012

Beste spelers, speelsters, coaches, trainers en ouders

Het seizoen 2012-2013 gaat beginnen. Er is al veel werk verzet en we kunnen aan de slag. HVM staat er goed bij en we zijn enthousiast over komend seizoen.

Hier volgen een aantal algemene opmerkingen.

Jeugdteams:

- We gaan van start met een record aantal jeugd elftallen (18). Het gaat dus druk worden op de zaterdag hetgeen kan betekenen dat de hogere teams (A en B) mogelijk wat later op de zaterdag spelen.

- De teamindeling is weer rondgekomen met dit jaar meer verschuivingen dan de voorgaande jaren. We hebben het vertrouwen dat voor iedereen de indeling tot het juiste resultaat leidt: veel spelplezier met ruimte om te leren en te groeien.Veel dank aan coaches, trainers en andere direct betrokkenen die hebben geholpen bij deze uitdaging.

- Ook de trainingsschema’s zijn weer (bijna) rond.Bij vragen neem contact op metje eigen trainer, coach of Arnout de Ruijter.

- Begin september zal ieder team gevraagd worden over deelname aan het zaalhockeyseizoen.

- Ouders en spelers: we hopen ook komend seizoen weer op jullie steun te mogen rekenen bij de bardiensten, de rijbeurten, het klussen, etc. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die het leuk vinden om hun talent in te zetten en hun steentje bij te dragen. Er zijn nog verschillende vacatures. Zie daarvoor de HVM website.

Sportiviteit in en buiten het veld:

HVM wil en zal nadrukkelijk afstand nemen van onsportief gedrag. Wij willen nadrukkelijk ook alle ouders er op wijzen dat zij daarin een belangrijke rol spelen: naar hun eigen kind maar zeker ook naar andere toeschouwers.

De TC-leden zullen regelmatig op zaterdagen herkenbaar rondlopen, en zullen waar nodig zeker mensen aanspreken op hun gedrag.

U kunt ons ook aanklampen om misstanden aan te geven. Het is onze gezamelijke verantwoordelijkheid om te zorgen dat

er een sportieve en plezierige sfeer is en blijft.

Seniorenteams:

We zijn blij dat we komend jaar ook voor Dames 1 een trainer/coach hebben in de persoon van Chris Ruijs die alweer wat langer rondloopt. Daarmee krijgen de dames de aandacht die zij verdienen. Samen met Heren 1 dat dit jaar voor het kampioenschap in de 4e klasse gaat is dat hopelijk weer aanleiding voor vele gezellige zondagen samen met Dames 2 en de 3 veteranen teams. Laatste nieuws: alle seniorenteams spelen op dezelfde dagen thuis.

Trimmers:

We hebben dit jaar een flink aantal nieuwe gezichten bij de trimmers. De woensdagavond wordt gesplitst in een beginnergroep en een gevorderdengroep. Daarnaast zijn er initiatieven om bij voldoende animo de maandagavond weer op te starten. Ook zijn er plannen voor een woensdagochtend trimmersgroep.

Ouders: Als je lekker wilt bewegen,doe mee!! Voor mensen die het spelletje nog niet kennen: kom gerust langs op woensdagavond vanaf 20.30 uur om te kijken of je het wat vindt.

Kennismaking:

Ook is er binnenkort een introductie avond over hockey voor ouders van nieuwe leden. Daarbij wordt ook wat gehockeyed onder leiding van een aantal trainers. Let op de website voor meer info.

Voor vragen omtrent trimmersgroepen: neem contact op met Marc Pannekoek.

Scheidsrechters:

Met ingang van het seizoen 2012-2013 gaat de opleiding voor scheidsrechter veranderen. De KNHB gaat de ‘klassieke opleiding’, de 4-daagse spelregelcursus, die iedere hockeyer boven de 16 jaar volgt om zijn kaart te halen, vervangen door E-learning. Dit houdt in dat de cursisten straks zelf achter de computer de basistheorie oftewel de spelregels gaan leren. De E-learning, die met name door veel beeldmateriaal, filmpjes en animaties een hoge funfactor bevat, sluit goed aan op het ‘nieuwe leren’. Nadat de kaart is gehaald zullen de "nieuwelingen” (en ook anderen die hieraan behoefte hebben) begeleid gaan worden zodat voor fluiten voor iedereen een "haalbare kaart” en een leuke activiteit wordt. De club en vrijwilligers investeren hier graag in, maar verwachten danook dat spelers vanaf 16 jaar hun kaart halen (dit is conform KNHB-beleid) en komen opdagen wanneer zij staan opgesteld. Wanneer deze afspraken niet worden nagekomen zal er streng worden opgetreden. Ouders die het leuk vinden worden natuurlijk ook van harte uitgenodigd om zich te bekwamen in het fluiten en deel te nemen aan de scheidsrechterscursussen. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

LISA:

HVM maakt gebruik van LISA, een geautomatiseerd Leden Informatie Systeem. In dit systeem is alle informatie voor het team beschikbaar: namen, e-mail adressen, beschikbaarheid, het wedstrijdschema, routebeschrijvingen, taken, uitslagen, etc. Om goed van LISA gebruik te kunnen maken is het van groot belang dat jouw gegevens goed in het systeem staan vermeld (telefoonnummers, e-mail adressen, etc.). Ga hiervoor naar de website, en log in op de bovenste balk. Bij "LID” moet je je lidnummer invullen, deze staat ook op de factuur die je recent ontvangen hebt.

Je persoonlijke gegevens kun je checken onder de knop "EMMA/INSTELLINGEN”.

De komende maanden zullen wij regelmatig een bericht plaatsen over het gebruik van LISA en zal onderzocht worden hoe we de website en LISA nog verder kunnen uitbouwen zodat wij jou nog beter kunnen informeren.

Namens bestuur en TC wensen we alle spelers, speelster, coaches, teammanagers en trainers veel succes komend seizoen.

Laten we er samen iets moois van maken.