header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Heren en Dames 1

HVM overklast Vianen

Nieuws afbeelding 8-5-2012

Zondag speelde HVM thuis tegen Vianen. De thuisploeg was oppermachtig en won gemakkelijk met 9-1.

Bij de Mijdrechters is verdediger Koen Meijer de rest van het seizoen uitgeschakeld, in de wedstrijd van twee weken geleden brak hij een vinger. Junior Joost Lugtmeijer viel voor hem in.

Een groot gedeelte van de wedstrijd bestond uit eenrichtingverkeer naar het Vianense doel. Binnen tien minuten verzilverde Tom Günther twee strafcorners. Kort daarna werd Vianen uit een counter gevaarlijk, maar keeper Redmar Stienstra voorkwam met een spectaculaire actie de aansluitingstreffer. Een kwartier na het begin maakte Arjan Blommaert 3-0. Twee treffers van Mats Kaas zorgden voor een 5-0 ruststand.

Na de rust deed HVM het niet rustiger aan, al in de tweede minuut scoorde Thom Fokker uit een strafcorner. Minder dan een minuut later maakte Tom Günther vallend vanaf de achterlijn zeer fraai zijn derde doelpunt, met een achterwaarts schot. Even daarna kreeg Vianen een strafcorner, die ongelukkig via de voet van Tim Mantel naast ging. De terechte strafbal was onhoudbaar.

Lang bleef het 7-1, hoewel HVM sterk bleef aanvallen. Thom Fokker kreeg een aantal goede kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Counterend kon Vianen nog een paar keer voor de Mijdrechtse keeper verschijnen, maar Stienstra hield zijn doel schoon.

Pas in de laatste tien minuten kon de thuisploeg de stand uitbouwen, eerst via een keihard schot van Casper Slot, en daarna was het Mats Kaas die de eindstand van 9-1 op het scorebord bracht. De keeper verwerkte een schot van Jacob Veerhuis niet goed, waarop Kaas de rebound kon binnenschieten. Dat was het 75e doelpunt van HVM in deze competitie.