header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Heren en Dames 1

Strafcorners doen HVM de das om

Nieuws afbeelding 23-4-2012

Vier tegendoelpunten uit strafcorners legden zondag de basis voor een geflatteerde 6-3 nederlaag van HVM tegen Purmerend.

Die strafcorners werden met gulle hand uitgereikt aan de thuisploeg door de arbitrage. Purmerend kreeg er acht, waaruit vier keer werd gescoord. Mijdrecht kreeg slechts twee strafcorners te nemen, die beide werden verzilverd door Tom Günther.

Al in de tweede minuut nam Purmerend een voorsprong, uit een lange corner die achter de hele Mijdrechtse verdediging langs ging en in de verre hoek werd binnengetikt. HVM kwam terug, met twee kansen voor Günther, die in de achtste minuut de gelijkmaker scoorde. Vier minuten later bracht hij HVM uit een strafcorner op voorsprong, die vier minuten stand hield. Toen trok Purmerend, uit hun tweede strafcorner, de stand weer gelijk. In de 18eminuut bestrafte de scheidsrechter een overtreding door Christian Kievits, 20 meter van het doel, met een strafcorner. Daaruit werd keeper Stienstra gepasseerd met een laag schot. Beide teams creëerden voor rust nog een aantal goede kansen, maar de stand bleef 3-2. Stienstra onderscheidde zich door enkele goede ingrepen. Jacob Veerhuis kreeg een groene kaart voor commentaar. In de tweede helft overkwam Thom Fokker hetzelfde.

Koen Meijer viel al in de eerste helft uit met een handblessure.

In het eerste deel van de tweede helft waren de Noord-Hollanders sterker. Een strafcorner in de 2e minuut, en een veldgoal vijf minuten later brachten Purmerend op een 5-2 voorsprong. Een tegengoal van Tom Günther werd afgekeurd vanwege een Purmerendse overtreding, het voordeel voor HVM werd weggewuifd. De vrije slag leverde geen doelpunt op.

In het laatste kwartier ging de wedstrijd weer gelijk op. Beide teams wisten een strafcorner te benutten, eerst Purmerend uit hun achtste strafcorner, daarna was het weer Tom Günther die scoorde.

Over de hele wedstrijd genomen, was Purmerend de sterkste ploeg. De uitslag geeft echter geen goed beeld van het krachtsverschil.