header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Heren en Dames 1

Dames 1 en Heren 1 in Hoorn - HVM H1 stunt tegen koploper

Nieuws afbeelding 12-3-2012

Zondag begon voor de hockeyers van HVM de tweede helft van de veldcompetitie. Het team had in de winterstop al vroeg de training hervat en twee oefenwedstrijden gespeeld. Dat had rendement, de Mijdrechters trakteerden in een spannende wedstrijd koploper Hoorn op de eerste nederlaag van het seizoen.

HVM, zesde op de ranglijst, speelde op het zonnige veld in Hoorn een sterke wedstrijd. Hoorn begon fel aanvallend en keeper Redmar Stienstra moest meteen drie keer ingrijpen. Daarna nam Mijdrecht meer initiatief. Een zuivere pass van Jacob Veerhuis bracht Arjan Blommaert in scoringspositie. Blommaert aarzelde niet en schoot onhoudbaar in, 0-1 in de vierde minuut.

Deze tegenslag leek de Westfriezen niet te ontmoedigen, de ene na de andere aanval rolde op het doel van Stienstra af. De HVM spelers vochten echter voor iedere meter, waarbij vooral middenvelder Casper Slot veel storend werk verrichtte en ook nog zijn eigen aanvallers kon aansturen. Het bleef echter veel drukker voor het Mijdrechtse doel dan aan de overkant. Kort voor de rust kreeg Hoorn drie strafcorners op rij. Twee daarvan strandden op doelman Stienstra, de derde werd gered door lijnstop Tim Mantel. De ruststand was 0-1.

De tweede helft begon met een groene kaart (waarschuwing) voor aanvoerder Tom Günther, omdat de Mijdrechters te laat weer op het veld verschenen. Hoorn zette meteen weer veel druk. HVM paste de spelwijze aan, het zwaar belaste middenveld kreeg voortdurend assistentie van de voorhoede, die mee terug kwam. De aanvallers maakten daardoor veel meters, wat in het hoge tempo van de wedstrijd veel kracht kostte. In de zevende minuut leek de langverwachte gelijkmaker te vallen, maar de goed leidende scheidsrechters keurden het doelpunt af wegens een te hoog geheven stick. De aanvaller tikte de bal van boven zijn hoofd binnen. Twee minuten later was het wel raak, al vonden keeper en verdedigers dat dit doelpunt door gevaarlijk spel tot stand kwam. Overleg tussen de scheidsrechters bracht echter geen verandering, 1-1.

Hierna stond HVM tien minuten lang met de rug tegen de muur. Martijn Hensbroek, Koen Meijer en Jacob Veerhuis organiseerden de verdediging, maar konden niet voorkomen dat Hoorn met scherpe aanvallen steeds weer de uitblinkende keeper Stienstra tot reddingen dwong. Een van de spaarzame aanvallen van HVM deed in de 21eminuut de wedstrijd kantelen: uit een voorzet van Jurrian Hartwigsen bracht Tom Günther onder de keeper door zijn team weer aan de leiding, tegen de veldverhouding in.

Hoorn bleef aanvallen. Tekenend was dat Hoorn gedurende de wedstrijd bijna tien strafcorners mocht nemen, tegen Mijdrecht niet één. HVM maakte echter alle strafcorners onschadelijk. Keeper Stienstra kwam in botsing met een aanvaller, maar de scheidrechters wisten het opstootje te sussen en hielden de kaarten op zak. Even later kreeg Stienstra een groene kaart voor té enthousiast aanmoedigen van zijn eigen spelers.

Na het doelpunt ging Hoorn onvermoeibaar in hoog tempo op jacht naar de gelijkmaker. Maar de goal viel aan de andere kant: vijf minuten voor het einde scoorde Arjan Blommaert de beslissende treffer, weer na een assist van Jacob Veerhuis. Daarna temporiseerde HVM het spel met lange ballen naar voren. De stand bleef 1-3.

Aanstaande zondag speelt HVM thuis tegen directe concurrent Muiderberg.

Voor meer foto's zie

Eenmalig: Dames 1: Foto's 2e helft Hoorn-HVM