header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Heren en Dames 1

HVM oefent tegen Saxenburg

Nieuws afbeelding 10-3-2012

Als voorbereiding op de tweede helft van de veldcompetitie speelde HVM zondag een oefenwedstrijd tegen derdeklasser Saxenburg. Dat is een klasse hoger dan de Mijdrechters zelf spelen.

In de wedstrijd werd dit verschil niet echt zichtbaar, het bleef spannend tot vijf minuten voor het einde. Toen besliste Saxenburg de match door een 4-2 voorsprong te nemen. Dit was ook de eindstand.

Nog niet alle HVM-spelers waren terug van vakantie, waardoor de Mijdrechters met een paar gastspelers het veld betraden. Enerzijds was dat voor coach Capel een gelegenheid om weer eens een paar jongere spelers aan het werk te zien, maar anderzijds was het af en toe natuurlijk wel zichtbaar dat combinaties niet zo verliepen als bij een ingespeeld team.

Speciale opdracht aan alle spelers was om de bal het werk te laten doen, veel passes te geven, weinig duels met de bal aan te gaan, en zo min mogelijk lopen met de bal aan de stick. In de eerste helft haperde dat nog wel eens, na rust werd het beter.

Het eerste kwartier was voor HVM, Tom Günther zette de Mijdrechters na een korte solo met een diagonaal schot op voorsprong. Heel lang bleef die voorsprong in stand. De Haarlemmers kwamen echter steeds meer in de wedstrijd en maakten vlak voor rust gelijk uit een strafcorner.

Het begin van de tweede helft was voor Saxenburg, binnen tien minuten werd het uit hun tweede strafcorner 2-1, en kort daarna 3-1 via een veldgoal. Lang bleef die stand niet op het bord, in de twaalfde minuut bracht Tom Günther HVM terug in de wedstrijd, na een knappe actie van B-junior Alexander Govers.

Lang hing vervolgens de gelijkmaker in de lucht, met kansen voor Tom Günther, Arjan Blommaert en Jurrian Hartwigsen, maar het was Saxenburg dat vijf minuten voor tijd de overwinning zeker stelde.

Bij de Mijdrechters en bij het publiek bleef wel een gevoel hangen dat er meer had ingezeten. Maar deze vriendschappelijke wedstrijd gaf de coach en de spelers aanknopingspunten voor verbetering. Pluspunt was bovendien dat HVM goed partij kon geven aan een sterker team.

Volgende week speelt HVM voor de competitie uit tegen koploper Hoorn.

Gerelateerde nieuwsberichten

HVM Dames 1 playoffs updates

Sponsoren

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Proostdijstraat 41,
3641AT Mijdrecht
0297 - 28 70 32
[email protected]

Postadres
Ridderschapstraat 36,
3641JZ Mijdrecht