header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Heren en Dames 1

HVM slaat goed figuur tegen Zwaluwen

Nieuws afbeelding 14-11-2011

HVM heeft zich zondag goed laten zien tegen een van de titelkandidaten. Tegen een hard spelend Zwaluwen uit Utrecht werd het een kleine 3-2 nederlaag, maar een beter resultaat hing lang in de lucht.

Daar zag het aanvankelijk niet naar uit, want al in de eerste minuut kwamen de Zwaluwen uit een strafcorner op voorsprong. Nog geen tien minuten later werd het 2-0, een afstraffing leek in de lucht te hangen, net als vorig seizoen; het werd toen 13-0. Na een kwartier spelen was het echter Tom Gunther, die HVM’s eerste strafcorner via een harde sleeppush verzilverde. Zwaluwen bleef daarna wel de overhand houden, maar kwam niet meer tot scoren. Een minuut of tien voor de rust speelde de HVM verdediging een vrije bal verkeerd uit, waardoor Zwaluwen op 3-1 kon komen, de ruststand.

Na de pauze ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd. Het harde spel van de Utrechters zorgde regelmatig voor onderbrekingen van de wedstrijd, wat leidde tot irritaties en soms langdurige discussies van beide teams met de scheidsrechters.

De Mijdrechtse aanvallers wisten veel kansen te creëren, maar door gretigheid en te haastig spel gingen die allemaal verloren. Pas tien minuten voor het einde bracht Jurrian Hartwigsen HVM terug in de  wedstrijd. Via een tip-in op een harde voorzet van Tom Gunter scoorde hij 3-2.

Ondanks verdere druk van de Mijdrechtse aanval werd dit de eindstand, ook twee Mijdrechtse strafcorners brachten geen doelpunten meer. Tekenend voor de spanning waren de blije reacties van de Zwaluwen bij het eindsignaal. Mijdrecht ging zonder punten, maar met goede verwachtingen voor volgende wedstrijden naar huis. Aanstaande zondag thuis tegen Montfoort  zit er meer in!

voor meer foto's zie  https://picasaweb.google.com/107572266705258801917/HockeyZwaluwenMijdrecht