header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
TC

informatie voor coaches en ouders jongste jeugd

18-9-2011
Afgelopen woensdag avond was er weer een informatie avond voor de coaches van de jongste jeugd en die werd goed bezocht. Ditmaal waren er ook veel geinteresseerde ouders van jonge kinderen die nu (nog) niet spelen die wel al graag iets meer hierover wilde weten. Dat zijn mogelijk de coaches voor de toekomst; dus fijn dat zij erbij waren!
We hebben bijgaand A-viertje als interactief praatstuk gebruikt, waarbij we op sommige onderwerpen dieper ingingen. Ook was er ruimte voor vragen over hoe de opstelling te doen; juist gericht op resultaat of toch meer rouleren. Vragen over wat doe je als iemand echt liever achter staat, toch voorin zetten? Met als resultaat mooie gesprekken. En de suggestie om gebruik te maken van de opstellingskaarten met taken horend bij elke positie (zie bijlage). Sommige coaches hebben dit al in gebruik genomen en met succes.
A.s. maandag 19 september is er nog een informatieavond voor de ouders, verzorgd door Marc Pannekoek. Dus voor alle ouders die wel interesse hebben en afgelopen woensdag gemist hebben is er nog een 2e avond.
Ook voegen we de uitgebreide powerpoint toe met meer achtergrondinformatie over het coachen.
Het tweede deel van de avond werd verzorgd door Bert Moorthaemer die meer uitleg heeft gegeven over het begeleiden en fluiten van de wedstrijden van de jongste jeugd. Hierin werd vooral benadrukt hoe belangrijk het spelplezier is en hoe het fluiten bij de F-jes en E-tjes vooral nog begeleiden is. Met name gericht op het leren hockeyen en veel minder op het volgen van de regels. Ook is besproken hoe dit een taak is die coaches ook kunnen vragen aan de ouders, zodat iedereen dit makkelijker kan doen. Voor ouders die het nog spannend vinden en er wel meer over willen weten, zal Bert een scheidsrechterscursus bij HVM kunnen regelen. Heb je hier interesse in? Stuur dan een mail naar [email protected] . Bij voldoende belangstelling wordt er een trainer speciaal hiervoor ingehuurd.
Later in het jaar zal er opnieuw een informatie avond voor coaches georganiseerd worden, die dan ook gericht zal zijn op de coaches die het alweer wat langer doen met als thema positief coachen!

Voor de overige bijlage klik rechts onder "Mededelingen, TC"
Bijlage

Sponsoren

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Proostdijstraat 41,
3641AT Mijdrecht
0297 - 28 70 32
[email protected]

Postadres
Ridderschapstraat 36,
3641JZ Mijdrecht