TC

Extra trainingen voor echte fanatiekelingen en (beginnende) hockeyers / nieuwe leden

Nieuws afbeelding 16-9-2011

Vanaf deze week beginnen we met een nieuw initiatief. We beginnen op vrijdagmiddag extra trainingen voor echte fanatiekelingen en (beginnende) hockeyers / nieuwe leden.

Er zijn 2 verschillende groepen:

A: Fanatix
Voor spelers en speelsters van eerste teams zijn er vrijdagavond 2 groepen:
- C1&C2 / D1 jongens en meisjes
- A1/B1&B2 jongens en meisjes

Voor deze groep zijn er een aantal zaken van belang:
1. Deelnemers doen 6 weken mee. Daarna worden er nieuwe groepen samengesteld met weer nieuwe kinderen of dezelfde (afhankelijk van het aantal gegadigden).
2. Het is niet bedoeld als selectiemiddel. Het is echt bedoeld voor die kinderen die graag een derde keer trainen. Het is ABSOLUUT NIET verplicht.
3. Iedereen uit de genoemde teams die hieraan graag wil meedoen kan dit melden bij zijn of haar coach. De coaches wijzen mogelijk deelnemers aan maar uiteindelijk krijgt iedereen de kans om mee te doen!!
4. Iedere week zal er een ander onderwerp behandeld worden (sleeppush, strafcorner, aanval etc).
5. Het is niet in plaats van de eigen training maar naast de eigen training. Dit is heel belangrijk. Je traint dan dus 3 keer. Een hele opgave.
De trainingen zullen worden verzorgd door Claudia Roling en Thom Fokker.

Belangrijk in de communicatie naar de spelers / speelsters van deze teams: Het is NIET bedoeld als onderscheid tussen goede en minder goede hockeyers. Het is dan ook geen 'talenten''training maar een 'Fanatix' training. Zij die willen uit deze teams mogen allemaal meedoen gedurende het seizoen. Maar, minstens zo belangrijk, het hoeft zeker niet. Veel kinderen, ook getalenteerde, vinden 2 keer trainen voldoende. Sommige kinderen kunnen niet op vrijdag of hebben het al druk genoeg. Dat is natuurlijk geen enkel probleem.

De coaches spelen een belangrijke rol in het goed communiceren naar de kinderen

B: Instromers
Tegelijkertijd zal op het andere veld een extra training worden gegeven voor nieuwe leden of spelers / speelsters die ook graag een extra training willen om snel beter te leren hockeyen. Als kinderen hier aan mee wil doen, kunnen ze zich opgeven bij de coach ofbij de TC. Er staan nu al een aantal kinderen iedere vrijdag te spelen.
Chris Ruijs zal deze trainingen verzorgen. Iedereen is daar in principe van harte welkom. Alleen is het aantal een restrictie.

De coaches kunnen hiervoor bij de TC of direct bij Chris Ruijs kinderen aanmelden voor deze training.

Dit is een initiatief om wat extra's voor onze jonge fanatiekelingen te organiseren. Hierbij horen we graag suggesties en mogelijk verbeteringen.
Ook als jullie als coaches ideeen hebben over de onderwerpen van de trainingen zelf horen we dat graag.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Jan Vesseur, [email protected]