header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Zaalhockey

J8D1 Kampioen!

Nieuws afbeelding 13-2-2011

Mijdrecht J8D1 zaalhockeykampioen district Noord-Holland
Afgelopen zaterdag moesten de mannen van het Jongens 8D1 team van
HV Mijdrecht hun laatste zaalhockeywedstrijden van dit seizoen spelen. Plaats van handeling was sporthal De Bloemhof in Aalsmeer.

Een wat “rare” middag: Naast de reguliere wedstrijden tegen Hermes (Den Helder) en Bloemendaal, zou de tweede helft van deze beide wedstrijden gebruikt worden om de wedstrijden van 18 december jl. in te halen. Destijds waren de weersomstandigheden zo slecht dat zelfs het zaalhockey, vanwege het niet veilig kunnen bereiken van de diverse sporthallen in Noord-Holland, werd afgelast.

Een middag derhalve waarop 12 wedstrijdpunten te verdienen waren. En hiervan hadden we er nog minstens 6 nodig om het kampioenschap veilig te stellen.

De eerste wedstrijd tegen Hermes kende een spannend verloop. Met goed en aanvallend hockey liepen de Mijdrecht mannen snel uit naar een 3 – 0 voorsprong. Na een minuut of 15 echter was de scherpte er een beetje af en omdat Hermes zich plotsklaps realiseerde dat deze wedstrijd geen tweede helft zou kennen en dus maar 20 minuten zou duren, schroefden zij het tempo nog even op. Gevolg was dat Hermes binnen 4 minuten 2 doelpunten wist te maken, maar daarna bleef het Mijdrecht doel verder schoon en waren met een 3 – 2 eindstand in Mijdrechts voordeel de eerste 3 te winnen punten binnen.

Direct daarna de tweede wedstrijd tegen Hermes en al snel bleek dat de inspanningen aan het eind van de eerste wedstrijd Hermes toch wat veel waren geworden. Mijdrecht had het (veel) betere van het spel en na de tweede 20 minuten stond er een riante 6 – 0 op het scorebord en waren de ten doel gestelde 6 wedstrijdpunten al vroeg op de middag binnen. In principe waren de mannen daarmee reeds kampioen. De spelers realiseerden zich dit echter niet volledig en de coaches maakten de mannen ook niet wijzer dan ze al waren. We wilden namelijk nog een tweetal goede wedstrijden tegen Bloemendaal op de vloer leggen en die kwamen er dan ook. In de eerste wedstrijd bleef de Mijdrechtse doelpuntmachine, ondanks een groot aantal uitgespeelde kansen nog haperen op een schamele 1 – 0. Bloemendaal wist dat de tweede wedstrijd weer gewoon op 0 – 0 zou beginnen en dat men, gezien de uitslag van de eerste wedstrijd, een goede kans zou moeten maken. Hier dachten de Mijdrechtenaren echter geheel anders over. Op grond van een betere conditie en een veel betere techniek ging het baltempo steeds verder omhoog, de vele kansen werden nu wel benut, en na 20 minuten mocht een verbijsterd achterblijvend Bloemendaal van geluk spreken dat het “slechts” 9 – 0 was geworden.

De “champagne” kon ontkurkt worden en de vertegenwoordiger van de hockeybond kon een prachtige beker overhandigen aan de volledig ongeslagen, en dus terechte, kampioenen.

Voor het eerste zaalseizoen voor deze jongens geldt daarom dat de eerste klap een daalder waard was. Na een enigszins aarzelend begin eind december kregen de mannen de smaak steeds meer te pakken. Met zeker 80 doelpunten voor en slechts een handje vol tegen alle wedstrijden winnen in de 1e klasse A is een fantastisch resultaat waar alle betrokkenen beretrots op zijn.

Vanaf maart ligt mede vanwege deze prestatie een nieuwe uitdaging in het verschiet. Dit jongensteam, bestaande uit Floris Berkelder, Max van der Meulen, Ivo Adema, Luke Mulder, Tobias Smit, Jochem v.d. Barg, Hugo Moorthaemer, Thijs Gasse en keeper Rick Velle heeft slechts een korte periode 8-tal hockey gespeeld, en gaat vervroegd door naar de 11-tallen competitie.

Vanaf nu zullen we onze krachten dus gaan meten met tegenstanders op een heel veld. Kortom: geen tijd om heel lang na te genieten van de zojuist behaalde successen, maar vol aan de bak in de voorbereiding op wat komen gaat.