header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Heren en Dames 1

HVM Dames 2 boekt ruime zeges in eerste zaalhockey weekend

4-1-2011

Het heeft even op zich laten wachten, maar afgelopen zondag was het dan toch echt zo. De meiden van HVM dames 2 moesten aantreden voor hun eerste zaalhockey weekend. Nadat er al 1 speelweekend was afgelast vanwege het slechte weer, waren de meiden dus extra gedreven om deze eerste ronde eens te laten zien wat ze in huis hadden. In een onbekende poule met onder andere Amsterdam, Waterland, HIC, Haarlem en Spaarndam wisten de dames niet wat ze te wachten stond. Het waren allemaal tegenstanders die in een andere regio spelen in de reguliere competitie. Ook wel eens leuk om kennis te maken met deze clubs.

Eenmaal aangekomen in de sporthal in Spaarndam bleek dat de gemiddelde leeftijd bij deze teams toch iets hoger lag dan dat van de dames. Maar daar lieten ze zich niet door beïnvloeden. Met 11 meiden die meededen aan de zaalcompetitie kon coach Claudia Roling twee teams maken van ongeveer gelijke sterkte. Voor de meiden erg fijn want dan kon er veel gewisseld worden. De teams zagen er als volgt uit:
Team 1: Floor Rehbach, Mireille van Breukelen, Babs Roling, Eva Hilbrands, Joyce van Zijl en Lindsey Minnaard
Team 2: Floor Rehbach, Adinda Kampinga, Melissa Biesmans, Jorinde van de Berkhof, Hannah Schutte, Suzan de Graaff

De eerste wedstrijd die de meiden speelde was tegen Haarlem. Aan de hand van dit overzicht zal duidelijk worden hoe de wedstrijd is verlopen.

20.00 start wedstrijd met team 2
19.50 1-0 mijdrecht na 10 seconden spelen door Suzan de Graaff
18.47 2-0 mijdrecht goal gemaakt door Jorinde van de Berkhof
17.00 3-0 mijdrecht opnieuw Suzan de Graaff
13.20 3-1 Haarlem scoort
11.45 4-1 Mijdrecht wederom een goal van Suzan de Graaff
10.45 wissel van team, team 1 komt erin
8.12 5-1 mijdrecht goal gemaakt door Lindsey Minnaard
7.08 5-2 Haarlem maakt zijn tweede goal
5.34 6-2 mijdrecht goal wederom gemaakt door Lindsey Minnaard
3.33 7-2 mijdrecht Joyce van Zijl maakt haar eerste zaaldoelpunt
2.35 8-2 mijdrecht en de derde goal op naam van Lindsey Minnaard
1.20 9-2 mijdrecht Joyce maakt haar 2de doelpunt van de wedstrijd
0.37 10-2 mijdrecht Lindsey Minnaard maakt haar 4de goal van de wedstrijd

Rust

20.00 team 2 mag weer beginnen met de wedstrijd
16.20 10-3 Haarlem scoort
15.54 11-3 de goal wordt gemaakt door Suzan de Graaff
2.33 12-3 in het voordeel van mijdrecht, de goal komt op naam van Mireille van Breukelen

Over de eerste wedstrijd konden de meiden dus zeer tevreden zijn. Het niveau was erg verschillend. De meeste teams hadden niet zoveel kennis van de regels en dat zorgde soms voor wat onduidelijkheid. De meiden van HVM hebben al een aantal jaar ervaring in de zaal en daarnaast wordt er ook getraind in de zaal. De meiden hebben dus behoorlijk kennis van het spelletje en van de regels. Als tegenstanders en scheidsrechters dat niet hebben zorgt dat voor een hoop onduidelijkheid. Er werd weinig tot niet gefloten voor een blok, want daar hadden onze tegenstanders geen kennis van, en ook de regel dat de bal in de zaal niet hoog mag, was voor een aantal niet echt duidelijk. Gelukkig bleven onze meiden sportief en werd er wraak genomen door middel van veel, heel veel goals.
Dan de tweede wedstrijd van de middag. Een wedstrijd tegen Spaarndam. Een club die bij ons alle onbekend was. Ook dit was een team waar de gemiddelde speelster al minimaal getrouwd of moeder was. Maar de meiden lieten zich niet gek maken en gingen voor wederom dubbele cijfers deze wedstrijd.
Hier volgt het verslag van wedstrijd nummer 2:

20.00 Start van de wedstrijd met team 1
13.14 1-0 mijdrecht, doelpuntenmaker Lindsey Minnaard
12.43 2-0 wederom Lindsey Minnaard
9.49 3-0 voor mijdrecht, vlak voor de wissel is het Joyce van Zijl die scoort
9.45 Wissel, team 2 komt in het veld.
8.51 4-0 Jorinde van de Berkhof scoort
7.42 5-0 Het heeft even geduurd maar ook Adinda Kampinga kan een goal noteren
6.48 6-0 wederom Adinda Kampinga die scoort
5.23 6-1 Spaarndam scoort
2.12 7-1 Adinda Kampinga scoort haar derde goal

Rust

20.00 team 1 komt weer in het veld
12.53 8-1 Joyce van Zijl scoort
10.52 9-1 Joyce van Zijl scoort haar derde doelpunt deze wedstrijd
6.54 10-1 Adinda Kampinga weet opnieuw het net te vinden
4.49 11-1 de goal komt op naam van Suzan de Graaff
3.04 12-1 vanuit een schitterende strafcorner, doelpunten maker is Suzan de Graaff
1.37 13-1 opnieuw vanuit de strafcorner is het Suzan die haar hattrick maakt

Al met al dus een prima speelweekend voor de meiden uit Mijdrecht. Met 25 goals voor en 4 tegen heeft mijdrecht een mooi doelsaldo van +21. Iets waar iedereen trots op mag zijn. Met nog een aantal speelweekenden te gaan houden we goed zich op een kampioenschap in de zaal. Maar niet te vroeg juichen, dit is pas het begin!