header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Zaalhockey

Zaalhockey trainingen

10-11-2008
Op 21 november starten de eerste trainingen. Aangezien er een chronische gebrek is aan zaalruimte hebben wij dit jaar te weinig uren tot onze beschikking. Op dit moment ben ik nog steeds zoekende. Ik was er vanuit gegaan dat er vanwege eerder genoemd probleem veldbalken zouden worden aangeschaft. Tijdens de laatste ledenvergadering bleek dat ik nog bij kleinere zalen moest gaan informeren naar de beschikbare ruimte en daar ben ik nu volop meebezig. Begin volgende week krijg ik daarop antwoord. Doorgaans is rond half november het zaalhockeyschema van de KNHB binnen en dan kan ik een trainingsschema maken. Het trainingsschema wordt zoveel mogeleijk aangepast aan het wedstrijdschema. Niet iedereen speelt immers op dezelfde dagen. In ieder geval probeer ik alle teams 4 zaaltrainingen te laten krijgen.

De trainingen worden weer op vrijdag in sporthal De Phoenix in Mijdrecht gegeven. De trainingsuren zijn van 17:00-20:00 uur. De trainingsdagen: 21+28 nov., 12+19 dec. en 9,16,23 en 30 jan, en 29 december van 16:00-21:00 uur.

De jongste teams trainen het vroegst, maar het kan zo zijn dat ik ook weleens een B team op 17:00 uur moet laten trainen. Niemand heeft een vaste tijd en er zijn geen vaste combinaties. Diegenen die om 17:00 uur trainen moeten er ook voor zorgen dat de hal speelklaar gemaakt wordt. Dat betekent dat de balken neergelegd moeten worden en de juiste netten opgehangen moeten worden. Daarvoor is het beslist noodzakelijk dat er ouders zijn die even komen helpen. Zeker voor de jongsten is deze klus te lastig. Natuurlijk kunnen zij wel heel goed helpen. Dan gaat het des te sneller en gaat er zo weinig mogelijk kostbare tijd verloren. Om 20.00 moet de zaal leeg worden opgeleverd en dat houdt in dat de laatste twee teams dus alles weer moeten opruimen. Met z'n allen is zo'n klus echter zo geklaard. Voor de trainers is het prettig als er op de trainingsavond in ieder geval aan het begin of eind van de zaaltraining een coach is, die zij kunnen aanspreken. De trainingen beginnen stipt op tijd! Een ieder moet dus op tijd aanwezig zijn en ca. 10 minuten van te voren aanwezig zijn.
In principe vervalt er 1 veldtrainingsavond en daarvoor in de plaats komt dan de zaaltraining. Daarover horen jullie nog meer. Soms hoor ik geluiden dat deze extra training er wel gewoon bij kan, omdat het toch op de vrijdag is. Als dat voor een bepaald team zo is, wil ik dat graag uiterlijk dinsdagmiddag om 15.00 uur weten. Dan kan ik dat in mijn overleg met Stefan Hoeneveld, onze trainingscoördinator meenemen.

Het geven van de zaaltrainingen is pittig, want de trainers zijn 3 uur achtereen intensief bezig: ook met hun stem. Uit dat ene uur trainen moet echt alles gehaald worden wat er in zit. Dat vraagt van de spelers ook de nodige inzet en concentratie. Tijd om te dollen is er echt niet. Toch worden de trainingen altijd als heel leerzeer ervaren.