header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Heren en Dames 1

HVM hockey dames nog te naïef

18-10-2010

De dames van Mijdrecht hebben hun zesde wedstrijd weten te winnen en daarmee was de tweede overwinning een feit. De Utrechtse formatie had veel te lijden van blessures, studie verplichtingen en met name van de herfst vakantie. Iets waar de Noord-Hollandse thuisploeg Magnus geen last van had. Mijdrecht moest noodgedwongen een beroep doen op zeer jonge B1 junioren, Kristie, Suzan en Lonneke.

De gameplan was om met een full press tactiek de thuisploeg niet in haar spel te laten komen. Dit werd mede ingegeven door de wedstrijd van het vorige seizoen. HVM startte toen slap en inspiratieloos. Na een explosieve start en het goed vast zetten van de tegenstander resulteerde dat direct in diverse kansen, maar Saskia Kraan had het vizier niet op scherp staan.

Daarna nam Magnus het heft in handen en kregen de vrouwen uit Schagen via 2 strafcorners doelrijpe kansen. Het verdedigende strafcorner blok stond echter als een huis en bleef het tot aan de rust 0 – 0.

Na een paar aanwijzingen, o.a. slimmer spelen en strafcorners halen, in de rust was het daarna direct raak. Uit een rebound strafcorner scoorde Claudia Roling haar negende goal van het seizoen. De aanvoerster van Magnus had het toen helemaal gehad met haar fluitende “vriendje” en mocht met een gele kaart in de dug out afkoelen. Normaal gesproken werkt dat een overtal van de gasten in de hand, maar zoals het wel vaker in de sport gaat, gaan de overige negen veldspeelster een stapje harder lopen en dus was de gelijkmaker snel een feit. De vreugde was van korte duur want een tweetal Magnus vrouwen kwam onhandig achter een inspelende HVM speelster lopen en dat waren twee onnodige blessures aan de kant van de thuisploeg.

Pal na de korte onderbreking krijgt invalster Kristie krijgt een open kans om te scoren, maar komt via de legguards van de keepster voor de stick va Claudia terecht en zo’n kans moet je haar niet geven, haar tiende goal. De dames krijgen er na dat moment echt zin in en de derde goal komt uit een fraaie strafcorner variant met Simone Wagemakers, waarbij Claudia Roling haar elfde binnen slaat.

In de slotfase scoort Magnus nog een ongeldig doelpunt, de bal wordt buiten de cirkel en buiten het oog van de uitstekend fluitende scheidsen in geslagen. Keepster Loes liet hem al gaan in de verwachting dat die afgekeurd zou worden! Eindstand 2- 3.

De Mijdrechtse dames hebben, met de prima ingevallen jonge speelsters uit de B junioren, in bepaalde fases van de wedstrijd uitstekend gehockeyd. Die periode moeten langer worden. Zeker als uitblinkster Simone de Jong in haar blakende vorm blijft. Alleen moeten de naïeve team spelmoment er nog uit en moeten we meer vertrouwen hebben in de eigen kwaliteiten en positieve afloop. Een compliment voor het positieve onderlinge coachen in deze wedstrijd is dan ook zeker op zijn plaats. Dan gaan we ook minder op de bonnefooi spelen. Een plek in het linkerrijtje ligt dan eenvoudig in het verschiet. De kwaliteiten zijn zeker aanwezig.