TC

Praktijkavond Spelleider Jongste Jeugd

29-9-2010
Deel I: Informatie avond Spelleider Jongste Jeugd een groot succes!
Deel II: Praktijkavond op donderdag 7 oktober as.
Op veler verzoek, organiseerde Bert Moorthaemer, samen met Arthur van Staveren en Mireille Verhoef afgelopen maandag 27 september een informatieavond voor begeleiders van de jongste jeugd. In grote getalen kwamen de ouders van de jongste jeugd af op deze avond omdat zij vaak voor de uitdaging staan om de wedstrijden van hun kids te begeleiden en niet voor iedereen is dit even gemakkelijk. Het clubhuis was goed gevuld en de sessie startte rond 20:30 en duurde tot ongeveer 22:00 uur. De (nieuwe) spelregels voor de 3/6/8 tallen werden uitgelegd, er werden opdrachten uitgevoerd in groepsverband, en er werd ook onderling veel kennis uitgewisseld nav de vele vragen die er gesteld werden. De reactie waren allemaal positief, en de deelnemende ouders kregen een werkboek mee naar huis om eea na te lezen. Al met al een zeer geslaagde avond. Dank allemaal voor jullie aanwezigheid.

Zoals gemeld komt er een vervolg op deze theoretische sessie in de vorm van de praktijk, nl. het kijken naar een onderlinge HVM wedstrijd waarin de scheidsrechters' beslissingen 'live' worden toegelicht. Deze praktijkavond is volgende week donderdag, 7 oktober van 19.30 tot 20.00 uur.
Iedereen die wil oefenen met het begeleiden van een 3 of 6 tal is van harte welkom. Je kunt ook je kinderen mee nemen en laten meespelen (mits ze jongste jeugd zijn). Deze avond is minstens zo belangrijk als het horen en zien van de regels. Dit is het moment om in de praktijk even te ervaren hoe gemakkelijk het is om een wedstrijdje te begeleiden. Na afloop krijgt iedereen zijn scheidsrechtersfluit en ook worden de extra bestelde werkboeken op deze avond verder uitgedeeld.
Kom dus allemaal, graag opgeven per mail bij Mireille; [email protected]