Van het Bestuur

22-12-2009

Beste leden,

De winterstop is inmiddels begonnen en als ik naar buiten kijk begrijp ik ook waarom: een prachtig wit sneeuwlandschap, heerlijk om te sleeën en sneeuwballen te gooien maar niet om te hockeyen. De Kerst staat voor de deur (misschien wel een witte?!) dus een goed moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Peter Tijssen heeft in zijn laatste bijdrage al gesproken over de ontwikkelingen binnen de club op organisatorisch gebied, ik wil als penningmeester even ‘financieel’ terugkijken.

Nadat we vorig seizoen goed hebben afgesloten zijn we ons gaan voorbereiden op de nieuwe uitdagingen van dit seizoen waaronder het betaalsysteem met consumptie-kaarten, een contract met een nieuwe horeca leverancier voor het gehele assortiment (we hebben o.a. een lekker nieuw biertje van Warsteiner), een nieuw automatisch-incassosysteem voor de contributie-nota’s en natuurlijk de financiering van ons nieuwe clubhuis.

De komende tijd zal het betalen met de consumptie-kaarten extra aandacht krijgen. Het blijkt dat met name de speciale ‘kinder-kaart’ ter waarde van € 5,- nog te weinig wordt gebruikt. We hebben als bestuur dan ook besloten om in het nieuwe jaar het betalen met consumptie-kaarten voor alle HVM-leden verplicht te stellen. Er kan vanaf 1 januari niet meer door HVM-leden contant aan de bar worden afgerekend. U dient dus eerst (aan de bar) een consumptie-kaart te kopen (€5,- of  €15,-) en hiermee kunt u vervolgens uw consumpties afrekenen.

Met betrekking tot het automatisch incasseren van de contributienota’s ben ik blij te kunnen melden dat een ruime meerderheid van de leden hiervan inmiddels gebruik maakt. Dit betekent een enorme verlichting van de administratieve inspanningen bij het innen van de contributies en maakt een betere financiële planning van de club mogelijk. Het streven is om ook het resterende deel van de leden d.m.v. het automatisch incasso te laten betalen.

De voorbereidingen voor ons nieuwe clubhuis zijn in volle gang. De vergunningen zijn aangevraagd, de financieringsaanvraag loopt en de eerste gesprekken met de aannemers hebben inmiddels plaatsgevonden. Direct na de Kerst gaan we hiermee verder en we hopen uiterlijk half januari een keuze te maken uit de verschillende offertes. De sponsorcommissie is speciaal voor het nieuwe clubhuis versterkt en de eerste sponsoractie staat gepland begin maart (hierover zult u de komende tijd meer horen van de sponsorcommissie zelf).

Al met al denk ik dat we mogen concluderen dat HVM ook financieel op het goede spoor zit. Een prettige constatering als je de mindere verhalen van ander sportverenigingen soms hoort en een geruststellende gedachte zo vlak voor de Kerst.

Namens het hele bestuur wens ik u hele fijne feestdagen en een voorspoedig en sportief 2010.

Met hartelijke groet,

Sander Govers