header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Corona update 26 januari 2022

26-1-2022

Vanaf 26 januari zijn competitiewedstrijden weer toegestaan, de zaalcompetitie gaan wij dus weer opstarten! Uiteraard gelden er nog diverse maatregelen. Wij verzoeken alle leden met klem om zich strikt aan onderstaande maatregelen te houden:

·Op binnensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder.

·Op buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht bij gebruik van voorzieningen binnen. Bijvoorbeeld in clubhuizen, kleedkamers of toiletten.

·(Competitie)wedstrijden en trainingen zijn toegestaan, ook na 22.00 uur

·Sportkantines zijn geopend tot 22.00 uur.

·Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Na het sporten is 1,5 meter afstand houden wel verplicht.

·Houd je aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

·Er is geen beperking in de groepsgrootte bij binnen- of buitensport of sporten in de openbare ruimte.

Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor sporters van 18 jaar en ouder:

·op binnensportlocaties zoals sportscholen en sportzalen. Dit geldt voor trainingen en bij wedstrijden.

·Die gebruikmaken van faciliteiten binnen op buitensportlocaties, zoals de kantine, kleedkamers en toiletten.

Een coronatoegangsbewijs is ook verplicht voor publiek:

·bij amateursport binnen vanaf 18 jaar.

·Bij de topcompetities (Hoofdklasse Zaal Dames en Heren, de Hoofdklasse Dames en de Tulp Hoofdklasse Heren vanaf 13 jaar).

Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor:

·vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie. Dit betekent dat zowel betaalde als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten of het coronatoegangsbewijs tonen.

·Professionele sporters. Dit geldt voor de hockeyers in de Hoofdklasse (zaal en veld).

·Afhaal bij sportkantines. Zonder coronatoegangsbewijs kan gebruik gemaakt worden van de afhaalfunctie in sportkantines.

Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op:

·binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten.

·Binnenfaciliteiten op buitensportlocaties, zoals kleedkamers en de sportkantines.

·Mondkapjes zijn verplicht voor publiek dat zich door binnensportlocaties verplaatst.

Publiek

Tussen 05.00 uur en 22.00 uur mag er publiek aanwezig zijn bij amateursport (wedstrijden en trainingen), professionele sportwedstrijden en topcompetities. Het publiek houdt zich aan de volgende regels:

·Zij laten een coronatoegangsbewijs zien bij binnenkomst

·Bij amateursport: alleen binnen en alleen voor mensen van 18 jaar en ouder.

·Bij professionele sportwedstrijden: binnen en buiten verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.

·Het publiek heeft een geplaceerde plaats op 1,5 meter afstand van elkaar, huishoudens mogen bij elkaar zitten.

·Mondkapje verplicht bij verplaatsing binnen.

Als het publiek een vaste plaats heeft, mag een locatie zoveel plaatsen benutten als kan met de 1,5-meter-regel. Binnen mag een locatie maximaal 1.250 bezoekers hebben.