header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

UPDATE CORONA

Nieuws afbeelding 17-11-2021

Laatste informatie over de maatregelen die ons treffen als hockey vereniging

Tijdens de persconferentie van vrijdag 12 november heeft het kabinet, vanwege de sterk oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames, nieuwe maatregelen afgekondigd.

Per 13 november 18.00 uur zijn daarom volgens de laatste KNHB informatie, de volgende extra maatregelen van kracht op HVM en collega hockey verenigingen:

• Publiek is zowel bij amateur- als professionele sport niet toegestaan.

Alleen mensen die functioneel aanwezig moeten zijn (coaches, scheidsrechters, strikt noodzakelijke rijouders en verenigingsfunctionarissen), kunnen toegang krijgen tot de complexen.

• Het horeca gedeelte in  clubhuizen mag tot 20.00 uur openzijn voor iedereen die op de vereniging aanwezig mag zijn, maar met de maatregelen van 6 november (zie hieronder).
  • In het horeca gedeelte van het clubhuis en op de terrassen zijn vaste zitplaatsen
  • Wedstrijden en trainingen zijn ook na 20.00 uur toegestaan.
  • Houd je – als je niet aan het hockeyen bent – aan de 1,5 meter afstand (vanaf 13 jaar).

Ook langs de lijn, tijdens de line ups, in de dug-outs, in afstand tot de ballenkinderen of tijdens een bespreking op het veld.

Daarnaast blijven de onderstaande maatregelen van 6 november bestaan:

• Iedereen mag sporten in de buiten lucht (trainen en wedstrijden spelen) zonder coronatoegangsbewijs (CTB).
  • Iedereen van 18 jaar en ouder moet een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen tonen voordat het clubhuis, het terras en andere gebouwen op het sportcomplex betreden mogen worden, inclusief de kleedkamers en toiletten.

Uitzondering op deze regel vormen de mensen die vanwege het uitvoeren van hun functie (bv coach (uit en thuis), trainer, barbeheerder of andere vrijwilliger) op de vereniging aanwezig zijn. Zij zijn vrijgesteld van deze verplichting.
Let op: rijouders hebben geen functie in het clubhuis en tonen dus wel een CTB bewijs voordat ze het clubhuis kunnen betreden.

• Voor iedereen tot 18 jaar geldt de CTB-verplichting niet! Kinderen kunnen dus gewoon gebruik maken van alle faciliteiten, zonder CTB.
  • Een afhaalpunt voor drankjes en eten kan buiten ingericht worden. Voor deze afhaalfunctie is geen CTB

Afhalers nuttigen het aangekochte vervolgens buiten, op 1,5 meter afstand en geplaceerdmaar niet zittend op het terras want daar is een CTB verplicht.

• Ook een afhaalpunt binnen is mogelijk, maar alleen als deze ruimte afgescheiden is van de rest van het clubhuis. Voor afhalers is in dit geval een mondkapje verplicht
Zij nuttigen het aangekochte vervolgens buiten, op 1,5 meter afstand en geplaceerd maar niet zittend op het terras want daar is een CTB verplicht.

• Iemand die gecontroleerd is op een CTB, mag je een polsbandje of bv stempel geven waardoor je niet opnieuw hoeft te controleren. Let er wel op dat het bandje of de stempel maarvoor één dag geldig
  • Per vereniging kan de uitvoering verschillen. Alle verenigingen doen hun best om de maatregelen goed in te vullen. Respecteer dat en volg de regels. Gebruik daarbij ook je gezond verstand.