header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Richtlijnen Corona

Nieuws afbeelding 16-9-2020

UPDATE 14 OKTOBER

ALGEMEEN

Voor alle situaties geldt dat hockeyvereniging Mijdrecht zich conformeert aan de protocollen en richtlijnen welke zijn voorgeschreven door RIVM, NOC*NSF en de KNHB. Per 14 oktober heeft de overheid nieuwe maatregelen aangekondigd, deze zullen met ingang van 14 oktober gelden. Hieronder zijn de hoofdlijnen van de maatregelen met betrekking tot de sport te vinden.

Sporten is alleen nog beperkt mogelijk:

• Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

• Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan).

• Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

De KNHB gaat in overleg met andere sportbonden en NOC*NSF om te bepalen wat de nieuwe maatregelen specifiek inhouden.

REGELS OP DE ACCOMODATIE

Er gelden een aantal specifieke regels op onze accommodatie, bij een veld en in het clubhuis. Wij verzoeken iedereen dan ook vriendelijk om onderstaande regels in acht te nemen:

Terrein

• Desinfectie van de handen bij binnenkomst clubterrein.
  • Volwassenen houden 1,5 meter afstand op het terrein en de tribune, er is voldoende ruimte op het terrein en langs de velden.
  • Toeschouwers graag verdelen langs het hele veld waardoor 1,5 meter afstand veel gemakkelijker is.
  • Neem bij slecht weer paraplu en/of regenjas mee! Verblijf in het clubhuis of schuilen op het buitenterras bij het clubhuis is niet toegestaan.
  • Teambesprekingen vinden buiten op het terrein plaats, de kleedkamers zijn gesloten.

Clubhuis

• Desinfectie van de handen bij binnenkomst clubhuis.
  • Volg de looproute.
  • Trap en doorgang naar de in- en uitgangen vrij houden.
  • Het is verboden om in het clubhuis te verblijven.
  • Gebruik van de tribune is toegestaan. Let op, er moet overal 1,5 meter afstand worden gehouden, er zijn dus beperkt zitplaatsen.
  • Het toilet is open voor gebruik, neem de hygiëne maatregelen in acht en volg bij het verlaten de aangegeven looproute.

POSITIEF GETESTE SPELERS

Positief geteste spelers of spelers die verplicht worden gesteld in quarantaine te gaan, blijven thuis en nemen niet deel aan wedstrijden, trainingen of andere clubactiviteiten. Bij een positieve test binnen een team, dient de desbetreffende speler/ouder dit te melden bij het bestuur van HVM. De GGD bepaalt vervolgens op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als hockeyers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als "overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! In beginsel worden alle wedstrijden gespeeld, ook als er in een team één of meerdere personen positief getest hebben op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld tenzij de GGD anders aangeeft. Mocht een team onverhoopt in de problemen komen, dan kunnen wij als HVM schakelen met de competitieleiding van de KNHB over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd.

VERVOER BIJ UITWEDSTRIJDEN

Voor het rijden bij uitwedstrijden geldt dat er rekening gehouden moet worden met de richtlijnen van het RIVM. Per 1 juli geldt: draag een mondkapje als mensen uit een ander huishouden in uw auto meerijden. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen. Ook als zij niet tot hetzelfde huishouden horen. Als u alleen in uw auto rijdt of met mensen uit uw eigen huishouden, dan hoeft u geen mondkapje te dragen.

ALGEMEEN

Voor alle situaties geldt dat hockeyvereniging Mijdrecht zich conformeert aan de protocollen en richtlijnen welke zijn voorgeschreven door RIVM, NOC*NSF en de KNHB. Per 1 juli mag iedereen weer op de normale manier sporten en is er tijdens het sporten geen sprake meer van een afstandsbeperking (1,5 meter). Bovendien hoeven jeugd tot 18 jaar ook buiten het veld geen afstand tot elkaar te houden. Iedereen van 18 jaar en ouder moet dat buiten het veld wel. De basisregels hygiëne regels, zijnde regelmatig handen wassen en hoesten/niezen aan de binnen zijde van je elleboog, dienen altijd in acht te worden genomen.

Per 29 september 2020 is publiek bij sportactiviteiten niet meer toegestaan. Dit geldt zowel voor amateur als professionele sportwedstrijden en trainingen. Ook dient het clubhuis per 29 september 2020 gesloten te blijven.

REGELS OP DE ACCOMMODATIE

Terrein

• Desinfectie van de handen bij binnenkomst clubterrein.
  • Begeleiders graag verdelen langs het hele veld waardoor 1,5 meter afstand veel gemakkelijker is.

Clubhuis

• Het clubhuis is gesloten.

REGISTRATIE

Ook bij een bezoek aan onze vereniging willen we jullie verzoeken je te registreren door bovenstaande QR-code te scannen en de enquête in te vullen. Dit kun je doen als bezoeker/gast van een van de bezoekende teams of als lid van HVM en/of begeleiding!

POSITIEF GETESTE SPELERS

VERVOER BIJ UITWEDSTRIJDEN

Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel van toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Chauffeurs die een kind naar een training of wedstrijd brengen op de eigen sportaccommodatie vallen niet onder teambegeleiding. Zij worden als toeschouwers gezien en mogen dus niet blijven kijken.

Bijlage