header foto header foto header foto header foto header foto

Richtlijnen Corona

Nieuws afbeelding 16-9-2020

ALGEMEEN

Voor alle situaties geldt dat hockeyvereniging Mijdrecht zich conformeert aan de protocollen en richtlijnen welke zijn voorgeschreven door RIVM, NOC*NSF en de KNHB. Per 1 juli mag iedereen weer op de normale manier sporten en is er tijdens het sporten geen sprake meer van een afstandsbeperking (1,5 meter). Ook mogen de clubhuizen weer open en zijn toeschouwers toegestaan. Bovendien hoeven jeugd tot 18 jaar ook buiten het veld geen afstand tot elkaar te houden. Iedereen van 18 jaar en ouder moet dat buiten het veld wel. basisregels hygiëne regels, zijnde regelmatig handen wassen en hoesten/niezen aan de binnen zijde dienen altijd in acht te worden genomen.

REGELS OP DE ACCOMODATIE

Er gelden een aantal specifieke regels op onze accommodatie, bij een veld en in het clubhuis. Wij verzoeken iedereen dan ook vriendelijk om onderstaande regels in acht te nemen:

Terrein

·Desinfectie van de handen bij binnenkomst clubterrein.

·Volwassenen houden 1,5 meter afstand op het terrein en de tribune, er is voldoende ruimte op het terrein en langs de velden.

·Toeschouwers graag verdelen langs het hele veld waardoor 1,5 meter afstand veel gemakkelijker is.

·Neem bij slecht weer paraplu en/of regenjas mee! Verblijf in het clubhuis of schuilen op het buitenterras bij het clubhuis is niet toegestaan.

·Teambesprekingen vinden buiten op het terrein plaats, de kleedkamers zijn gesloten.

Clubhuis

·Desinfectie van de handen bij binnenkomst clubhuis.

·Volg de looproute.

·Trap en doorgang naar de in- en uitgangen vrij houden.

·Het is verboden om in het clubhuis te verblijven.

·Gebruik van de tribune is toegestaan. Let op, er moet overal 1,5 meter afstand worden gehouden, er zijn dus beperkt zitplaatsen.

·Het toilet is open voor gebruik, neem de hygiëne maatregelen in acht en volg bij het verlaten de aangegeven looproute.

POSITIEF GETESTE SPELERS

Positief geteste spelers of spelers die verplicht worden gesteld in quarantaine te gaan, blijven thuis en nemen niet deel aan wedstrijden, trainingen of andere clubactiviteiten. Bij een positieve test binnen een team, dient de desbetreffende speler/ouder dit te melden bij het bestuur van HVM. De GGD bepaalt vervolgens op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als hockeyers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als "overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! In beginsel worden alle wedstrijden gespeeld, ook als er in een team één of meerdere personen positief getest hebben op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld tenzij de GGD anders aangeeft. Mocht een team onverhoopt in de problemen komen, dan kunnen wij als HVM schakelen met de competitieleiding van de KNHB over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd.

VERVOER BIJ UITWEDSTRIJDEN

Voor het rijden bij uitwedstrijden geldt dat er rekening gehouden moet worden met de richtlijnen van het RIVM. Per 1 juli geldt: draag een mondkapje als mensen uit een ander huishouden in uw auto meerijden. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen. Ook als zij niet tot hetzelfde huishouden horen. Als u alleen in uw auto rijdt of met mensen uit uw eigen huishouden, dan hoeft u geen mondkapje te dragen.

Bijlage