header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Bericht van de Voorzitter - Update seizoenstart

Nieuws afbeelding 26-8-2020

BELANGRIJK NIEUWS!!!!

De recente ontwikkelingen rondom Corona zijn niet bemoedigend, het aantal besmettingen, zeker op Europees niveau neemt in rap tempo toe. Gisteren hebben we bestuursvergadering gehad en een aantal (impopulaire) beslissingen genomen voor de komende periode. Alles wat hieraan ten grondslag ligt zijn stijgende aantallen besmettingen en de te volgen richtlijnen van het RIVM en we willen voorkomen dat HVM een besmettingshaard zal zijn.

We hebben nu een aantal oefenwedstrijden achter de rug en er vallen mij een aantal zaken op. Absoluut positief is dat de Heren 1 en Dames 1 teams aantrekkingskracht hebben want de wedstrijden worden goed bezocht door publiek. Hier zijn we natuurlijk hartstikke blij mee. Ik zie echter ook dat het afstand houden van elkaar op zijn zachtst gezegd een uitdaging is.

Wat betekent dit voor de komende periode:

Het coronavirus is nog niet uit ons land verdwenen helaas. Gelukkig is het wel mogelijk de hockeycompetities weer op te starten. Maar om ervoor te zorgen dat we met elkaar kunnen blijven sporten, is het van groot belang dat iedereen zich aan de speciale richtlijnen en afspraken houdt.

Allereerst gaat het om de richtlijnen van de overheid en de veiligheidsregio’s. Om sporten op een veilige en verantwoorde manier mogelijk te maken, hebben NOC*NSF en de gezamenlijke sportbonden ook specifieke richtlijnen voor de sport opgesteld. Tenslotte heeft de KNHB deze richtlijnen en maatregelen vertaald naar de hockeysport, en in het bijzonder de hockeycompetitie.

Basisregels voor de sport

De KNHB roept iedereen allereerst op om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen. Houd je aan alle adviezen:

• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.

• Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).

• Vermijd drukte.

• Was vaak je handen.

Houd je ook aan de regels met betrekking tot thuisblijven c.q. in quarantaine gaan wanneer je dit gevraagd wordt of wanneer je klachten hebt.

Verder geldt:

• Positief geteste spelers of spelers die verplicht worden gesteld in quarantaine te gaan, blijven thuis en nemen niet deel aan wedstrijden, trainingen of andere clubactiviteiten.

• Bij een positieve test binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als hockeyers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als "overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!

• In beginsel worden alle wedstrijden gespeeld, ook als er in een team één of meerdere personen positief getest hebben op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld tenzij de GGD anders aangeeft. Mocht een team onverhoopt in de problemen komen, schakel dan tijdig met de competitieleiding over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd.

• Aanvullend hierop willen wij jullie vragen bij een positieve testuitslag dit te melden bij een van de bestuursleden

Er gelden beperkende regels ten aanzien van bezoekers op een complex, bij een veld en in clubhuis.

• Tijdens speeldagen zal er alleen een doorgangspad in het clubhuis zijn, de rest van het clubhuis wordt met rood lint afgesloten. Concreet: mensen komen binnen via ingang (niet via tribune), kunnen langs de bar iets bestellen/kopen en gaan direct via tribune weer naar buiten. Het is dus niet de bedoeling dat mensen in clubhuis blijven staan.

• 2everkooppunt wordt beneden geopend (Hok Chiel-Jan).

• Op de tribune zullen placeringen komen om mensen te ‘dwingen’ zich aan de afstand te houden.

• Kleedruimtes blijven gesloten voor de volwassen teams

• Teammanagers worden geïnstrueerd om tegenstander op te vangen (dit zou eigenlijk sowieso moeten) en hen mee te nemen in onze corona maatregelen.

1 ½ meter afstand

Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassenen geen afstand te houden.

Voor leden uit hetzelfde huishouden geldt dat ook zij onderling geen afstand hoeven te houden.

Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden maar moeten dit wel tot volwassenen.

Volwassen dienen te allen tijde afstand te houden ten opzichte van elkaar en jongeren vanaf 13 jaar.

Alleen tijdens de wedstrijd of training (sportbeoefening) is dat niet noodzakelijk:

Normaal spelcontact is tijdens de wedstrijd of training toegestaan voor alle leeftijden.

Vooraf, tijdens rustmomenten en na afloop van de sportbeoefening dienen direct weer de afstandsregels te worden gehanteerd. Dat geldt ook rondom de dug-out, in de kleedkamer en in het clubhuis;

Om bovenstaande redenen wordt de Let’s Roll dag voor komende zaterdag gecanceld.

Al met al geen vrolijke berichtgeving maar wel noodzakelijk. Ik wil iedereen ook met klem vragen zijn/haar verantwoordelijkheid hierin te nemen. Spreek anderen ook aan indien dit nodig is zoals we dat eigenlijk altijd zouden moeten doen. Dit is de enige manier waarop we hopelijk een volledige competitie kunnen spelen.

Is er ook nog ander nieuws?

Ja sinds deze week zijn de nieuwe wedstrijdsokken beschikbaar (via de website en in de bar). De sokken hebben een nieuw uiterlijk. Dus verzoek om deze te bestellen/kopen zodat we straks in de teams er weer allemaal hetzelfde bij lopen. Het restant aan ‘oude’ sokken zal tegen gereduceerd tarief in de bar te koop zijn.

Als je vragen/opmerkingen hebt schroom niet om een van de bestuursleden aan te spreken. Ook voor ons is dit een onbekende situatie en handelen we naar beste geweten, maar kan me ook voorstellen dat we dingen over het hoofd zien.

Namens het bestuur

Eltjo Bril