TC

Coaching Avonden een Succes!

26-9-2009
Op 17 en 22 september jl. hebben we coaching avonden gehouden. Marjon Oudheusden en Frank Rooijakkers hebben hun kennis en ervaring rondom coaching gedeeld met beginnende en ook al ervaren coaches van 3/6/8-tal teams. Aspecten als opstellingen maken, logistiek rondom wedstrijden, warming ups, velden uitzetten, regels etc. hebben de revue gepasseerd. Het was zeker geen one-way presentatie, maar een levendige en constructieve discussie met als doel coaches meer handvaten te geven voor de uitdagingen waarvoor ze staan. En te voorkomen dat het wiel opnieuw wordt uitgevonden. Naast training is coaching een doorslaggevend factor in de prestatie van een team. Belangrijke zaken zijn het stimuleren van de binding binnen het team en daarbuiten met de ouders, de organisatie van allerhande zaken rondom de wedstrijd en het team die vooral de teamgeest versterken (ontvangen van de tegenstanders… organisatie van teamactiviteiten), het ontwikkelen van vaardigheden van individuele spelers en inhoudelijke sturing op technische en tactische zaken. 15 coaches hebben gebruik gemaakt van de sessie. De presentatie die als leidraad voor de avonden is gemaakt is te downloaden van onze website.

Marjon en Frank, heel erg bedankt voor het vrijmaken van tijd om jullie ervaringen te delen!

Namens de TC
Arthur van Staveren