VAN DE VOORZITTER

Nieuws afbeelding 11-2-2019

Het nieuwe jaar is alweer in volle gang. Voordat er nog maar een balletje was geslagen is er in het clubhuis een nieuwjaarsborrel georganiseerd. Dit jaar is er voor gekozen om dit te combineren met een HVM Pubquiz. Dit bleek een succes te zijn. Met ongeveer 70 man konden met z’n allen toasten op het nieuwe jaar en werd er tot in de late uurtjes een voorschot genomen op een mooi en sportief seizoen. Ook onze Quizmasters Koen Vernooij en Ralph Botman hebben hier zoveel plezier aan beleefd, dat zij deze Pubquiz een terugkerend element willen laten zijn.

Zo staan er meer leuke activiteiten op de agenda. Zo is er 8 maart weer een afslagborrel/geselluge vrijdag. Traditiegetrouw zullen we hier ook onze zaalkampioenen huldigen, en dat zijn er dit jaar heel veel!

Waar ik zelf heel blij mee ben is dat er een week later, 16 maart, een D-E-F & Benjamins feest gepland staat. De afgelopen 2 jaar is onze jeugd verstoken gebleven van dergelijke feesten, dus ben blij dat deze weer terug zijn en het beloofd een heus spektakel te worden. Zet deze 2 data dus in je agenda

De uiteindelijke inventarisatie moet nog plaats vinden, echter zijn we afgelopen zaalcompetitie uitermate succesvol geweest en zijn veel teams kampioen geworden. Chapeau.

Deze week beginnen de veldtrainingen alweer en staan de eerste wedstrijden tijdens/na de voorjaarsvakantie gepland. Met name voor de jeugd is dit altijd weer een heel georganiseer omdat de start van de competitie precies in de schoolvakantie valt. Wellicht toch eens overwegen of we bij district Midden ingedeeld kunnen worden? Dit gaat in ieder geval een hoop minder ‘plan stress’ opleveren.

Ik zie ook zeker een aantal uitdagingen op ons pad komen.
We zullen op zoek moeten naar een nieuwe Hoofdtrainer, daarnaast zal de Technische Commissie dusdanig uitdunnen dat de druk hier ook wel heel groot wordt. Mede met het oog op de uitdaging die we gaan krijgen om in de hoogste/oudste teams weer representatieve teams op de been te krijgen, die vol plezier de clubkleuren van HVM willen dragen, nodig ik ook vooral hen uit om eens na te denken een bijdrage te leveren binnen het bestuur of hier tegenaan schurkend. We zullen dit nodig hebben.

Daarnaast hoor ik dat bij de ouders van de jongste jeugd vaak goede ideeën leven maar dat deze om wat voor reden dan ook nog niet omgezet (kunnen) worden in concrete acties. Laten we ook hier een modus bedenken zodat we elkaar in ieder geval gaan bereiken.

Al eerder aangekondigd, maar nu is het dan ook zo ver. We willen van HVM een rookvrije club maken. De aanduidingen zijn al zichtbaar, alleen zal dat niet voldoende zijn. Als we dit met z’n allen willen en elkaar daar ook op aanspreken moet dit volgens mij lukken. Dus mocht iemand in een onbewaakt moment dit vergeten zijn, laten we elkaar er dan aan herinneren.

Helaas moet ik afsluiten met droevig bericht.

Afgelopen weekend hoorden wij dat Erie Hendriks j.l. 8 februari op 77 jarige leeftijd is overleden. Zij was een van de initiatiefnemers voor de oprichting van onze hockeyvereniging, samen met Hent van Heusden, Wim Koevermans en Marianne Corman. In 1977 is Hockey Vereniging Mijdrecht officieel opgericht. Lange tijd is zij aan de club verbonden geweest en verschillende (bestuurs)rollen op zich genomen. Hier kunnen we haar alleen maar heel erg dankbaar voor zijn.

Via deze weg wensen wij Pieter, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Donderdag van 19:00-20:00 is er bij de begraafplaats te Wilnis gelegenheid tot  condoleren.
Vrijdag om 14:00 wordt een Kerkdienst gehouden met aansluitend de begrafenis.

Namens het bestuur,
Eltjo Bril, Voorzitter