Wees alert voor phishing-mails

Nieuws afbeelding 31-1-2019 LISA-beheer meld het volgende:

Wij hebben vernomen dat er zogenaamde 'phishing-mails' in omloop zijn bij LISA-gebruikers van verschillende hockeyclubs. Deze e-mailberichten verwijzen vaak door naar frauduleuze websites met als doel om uw persoonlijke gegevens te achterhalen. In de meeste gevallen is het vrij duidelijk dat het om een nep-mail gaat, maar helaas is dit niet altijd het geval. Vanwege deze reden willen we u voor de zekerheid een aantal tips geven waar u op kunt letten m.b.t. de veiligheid.

Verdachte e-mails in omloop
Er is een e-mail opgedonken vanuit een [email protected] e-mailadres die vraagt om een betaling. Dit is een nepmail waar u niet op in moet gaan. Daarnaast is er een e-mail opgedoken vanuit een [email protected] e-mailadres. Deze e-mail beweert dat uw e-mailadres geblokkeerd is, met het verzoek om een x-aantal bitcoins te betalen om deze te unlocken. Ook dit is een nepmail. Wees alert op dit soort vreemde mails van 'bekenden' binnen uw club.

Verder:
1.Zorg ervoor dat u nooit uw inloggegevens ergens anders invoeren dan op de hockeyclub inlogpagina.
2.Maak gebruik van een password manager. Goede password managers zijn Keepass, 1Password of LastPass. Zij kunnen sterke en lange wachtwoorden voor u aanmaken en opslaan, zodat u voor elke website een ander wachtwoord kunt gebruiken zonder ze stuk voor stuk te onthouden.

Photo by Pankaj Patel on Unsplash