Van de voorzitter

Nieuws afbeelding 5-12-2018

Het jaar loopt alweer teneinde, het veld is ingeruild voor de zaal, tijd voor bezinning en vooruit kijken. Graag wil ik een aantal zaken onder de aandacht brengen.

NIEUWJAARSBORREL:

De afgelopen 2 jaar hebben we geen Nieuwjaarsborrel georganiseerd. Dat gaan we dit jaar wel weer doen. Het lijkt ons goed om onder het genot van een hapje en een drankje het nieuwe jaar in te luiden en elkaar de hand te schudden. Om wat meer inhoud aan deze borrel te geven gaan we een pubquiz organiseren welke geschikt is voor jong en oud met uiteraard spectaculaire prijzen voor de winnaars (welke door deskundige jury worden bepaald).

DUS NOTEER IN JE AGENDA:

VRIJDAG 11 JANUARI 18:30UUR NIEUWJAARSBORREL + PUBQUIZ

ROOKVRIJE GENERATIE:

Zoals jullie wellicht gezien hebben hangen er zgn "Op weg naar een rookvrije generatie" borden op ons terrein.

HVM is vanaf 1 maart (start nieuw veldseizoen) rookvrij. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op onze sportvereniging. Daarom vragen wij aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden om (onze) kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee willen kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Wat verandert er?

Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! Wel vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.

Zien roken, doet roken

Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Wij als bestuur willen graag een ‘gezonde omgeving’ creëren, een rookvrij sportterrein draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

VACATURES:

Er zijn nog steeds een behoorlijk aantal vacatures binnen de club vacant. We verwachten binnen bestuur 2 plekken te moeten invullen. 1 per direct in rol van Algemeen Bestuurslid en voor volgend seizoen een Voorzitter Technische Commissie. Daarnaast kunnen we in de verschillende commissies ook zeker nog ondersteuning gebruiken. Als je vragen hebt aarzel niet contact te zoeken.

Tot slot wens ik iedereen hele fijne feestdagen en een sportief en gezond 2019.

Allemaal tot in het nieuwe jaar!!!!

Namens het voltallige bestuur

Eltjo Bril