Arbitrage

Resultaat clubscheidsrechter examen

Nieuws afbeelding 20-9-2018

Afgelopen woensdag was onze KNHB examinator bij de club voor het afnemen van het clubscheidsrechter examen.
De meeste aanwezigen waren spelers van 15 of 16 jaar. Verder was er een vader en deed er spontaan ook een speler van 11 jaar mee.

In totaal hadden we 23 geslaagden! Gefeliciteerd!
De niet geslaagden of afwezigen worden binnenkort weer opnieuw opgeroepen voor examen in oktober / november.

Geslaagd

Genodigden

Afwezig

Dames A

JA1

JA2

MA1

MA2

MA3

JB1

MB1

MB2

Het examen was dit jaar niet heel vanzelfsprekend:

Sommige dachten dat het niet voor hun van toepassing was.
Anderen hadden perikelen, omdat ze in het laatste weekend niet meer op de leeromgeving konden komen.

Om hiervoor te compenseren heeft de examinator extra uitleg gegeven voorafgaand aan de toets zelf.

Het leek mij toe, dat het examen iets moeilijker was dan andere jaren of we zijn op onze club minder feeling gaan krijgen voor de spelregels. (@coaches/trainers: Aandachtspuntje?)

Desondanks is het erg fijn te weten, dat er nu weer 22 spelers voldoen aan de verplichting voor spelers vanaf 16 jaar. Hetgeen betekent: examen doen in het seizoen voordat je 16 wordt.

Heb je als ouder zonder clubscheidsrechterskaart interesse in het begeleiden van de wedstrijden in de zaal? Meld je dan s.v.p. bij mij aan om ook opgeroepen te worden voor het examen in oktober / november.

Niet spelers staat het vrij om zich zelf in te delen. Laten weten kan via: [email protected].

Wina Jansen

HVM Arbitrage opleidingscoördinator