Van de voorzitter

Nieuws afbeelding 17-9-2018

Lieve leden,

De vakantie is achter de rug (hoewel sommigen misschien alweer toe zijn aan….) en het nieuwe seizoen is gestart. Afgelopen weekend waren de eerste competitiewedstrijden met wisselend succes.

Wat absoluut mooi was om te zien afgelopen weekend, waren alle teams in onze nieuwe, frisse wedstrijdshirts. Dankzij onze nieuwe sponsoren zullen wij de komende 3 jaar weer, in ieder geval qua outfit, goed voor de dag komen. Dat we verder goed voor de dag komen heeft ook vooral met onszelf te maken.

De verruwing in de maatschappij zien we af en toe ook meer op de veld terugkomen. Dit moeten we met z’n allen niet willen en laten wij dan een voorbeeld zijn en blijven zodat dat sportwedstrijden vooral leuk en sportief zijn.

Ondanks dat we het nieuwe seizoen gestart zijn wil ik nog even kort terugkijken op de let’s roll dag van vlak voor de vakantie.
We waren blij verrast door de hoge opkomst en nog blijer met het aantal mensen dat zich had aangemeld om op enigerlei wijze iets te betekenen voor de club. Daar zijn wij zeer blij mee.
De eerst activiteiten zijn dan ook al opgepakt, b.v. de klusdag waarbij groot en klein onderhoud is gedaan.

Tijdens de laatste ALV is duidelijk geworden dat we qua aantallen leden behoorlijk achteruit zijn gegaan.
Dit heeft ook zo zijn weerslag op de gemaakte begroting. We zijn er gelukkig in geslaagd een passende begroting te maken, maar wel op een dusdanig manier dat er weinig ruimte is voor al teveel uitspattingen. Daarom gaan we ook vol energie aan de slag om nieuwe leden te werven.

Zo staat er 28 september al een vriendjes/vriendinnetjes dag gepland. Hierbij wordt iedereen uitgenodigd een vriendje/vriendinnetje meer te nemen naar de club om daar kennis te maken met de sport.

Verder wordt er onderzoek naar de mogelijkheid om zgn wandelhockey te introduceren op de club. Een initiatief die bij andere verenigingen al verder is in ontwikkeling is. Hierbij wordt de mogelijkheid geboden om die mensen die niet (meer) zo hard over het veld rennen toch de mogelijkheid te bieden met de hockeysport bezig te zijn.

Een andere belangrijke activiteit die de afgelopen jaren niet meer heeft plaatsgevonden wordt weer nieuw leven in geblazen, namelijk de jeugdfeesten. Ik weet dat ik dit vorig jaar al beloofd had aan sommigen. Dit jaar gaan ze er echt komen……. Een aantal ouders heeft zich aangemeld om dit te gaan organiseren. Nadere info hierover volgt nog.

Kortom, het komende jaar zal vooral in het teken staan om meer reuring (in de positieve zin des woords) op de club te krijgen en daardoor hopelijk ook weer een groter ledenaantal.

Ik besef dat er ook nog veel dingen zijn die (nog) niet geregeld zijn. Daar proberen we met z’n allen zo goed mogelijk invulling aan te geven. Realiteit is echter ook dat het bestuur uitermate dun bezet is en dat we naast ook hockey ook echt nog andere activiteiten te doen hebben. Dus 1 of 2 extra bestuursleden zou zeer welkom zijn. Het gezegde: ‘Vele handen maken licht werk’, zal niet voor niks verzonnen zijn.

Met sportieve groet,

Eltjo Bril