“Niemand meer buiten spel”

Nieuws afbeelding 15-9-2009

Hockey Vereniging Mijdrecht is in het vorige seizoen met een afdeling G-hockey gestart. Deze afdeling is bedoeld voor jongeren die niet rolstoelafhankelijk zijn maar waarbij de verstandelijke beperking zodanig is, dat zij niet mee kunnen komen met leeftijdgenootjes binnen het reguliere hockey.

G-hockey maakt landelijk al een grote groei door en wordt actief ondersteund vanuit de hockeybond KNHB die voor informatie-pakketten en coördinatie zorgt.

Voorzitter Mick Fernhout: “Na het eerste seizoen kunnen we spreken van een enorm succes: eindelijk kunnen deze kinderen en jongeren nu ook in regio De Ronde Venen plezier beleven aan hockey. Vanuit de gemeente hebben we inmiddels de Stimuleringsprijs 2008 ontvangen, waar we natuurlijk enorm trots op zijn.

G-hockey is voor kinderen van 7 jaar tot 14 jaar. (In bepaalde gevallen kan hier een uitzondering op worden gemaakt). Wij hebben ervaren trainers en begeleiders die met de kinderen werken. We streven naar een verhouding van 1 begeleider op 1 a 2 kinderen. Tevens is er een medisch contactpersoon aan de club verbonden. “Nu we de basis hebben staan kunnen we gaan groeien dus nieuwe leden zijn zeer welkom”. Het is gemengd hockey, alhoewel we op dit moment alleen jongens hebben zijn meisjes ook meer dan welkom! Nieuwe G-kinderen zijn altijd van harte welkom om een keer mee te doen, dat kan in principe iedere zaterdag van 11.00 tot 11.45 uur op het terrein van HVM.

Wilt u meer weten of wilt u uw kind aanmelden? Neem dan contact op met de G-hockey coördinator Bianca Fernhout via:

E-Mail        : [email protected]

Telefoon     : 06-22264582