header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
TC

Vacature TC jongste jeugd

Nieuws afbeelding 28-3-2017 De Technische Commissie van HVM is op zoek naar 1 of 2 nieuwe leden die (samen) verantwoordelijk worden voor de jongste jeugd. Op dit moment zijn Anouk Dix en Claudia Röling de verantwoordelijke TC-leden, maar zij hebben aan het begin van dit seizoen al aangegeven dat zij gaan stoppen. Ze willen de komende maanden het stokje overdragen. 

De jongste jeugd betreft alle kinderen van 4 t/m 9 jaar. De kinderen starten als Funkeys (4 en 5 jaar), waarna ze op hun 6e jaar overstappen naar de F-categorie. In het eerste jaar trainen ze voornamelijk en vanaf hun zevende spelen ze wedstrijden drie-tegen-drie. Na twee jaar hockeyen in de F'jes, maken kinderen de overstap naar de E-categorie: eerst in een zestal op een kwart veld en het jaar erna in een achttal op een half veld. Vanaf hun tiende jaar maken de kinderen de overstap naar de D-categorie en vallen ze niet meer onder de jongste jeugd.

Het aantal jongste jeugdleden bij HVM groeit enorm. We zien wekelijks nieuwe kinderen die komen proef trainen en een groot deel daarvan wordt lid. Dit zijn vooral meisjes, maar ook bij de jongenslijn zien we gelukkig een stijgende lijn. 
Een aantal jaar geleden zijn we een weg ingeslagen die tot nog toe erg goed bevalt. Al vanaf de jongste jeugd laten we de kinderen samen spelen met vriendjes en vriendinnetjes van hetzelfde niveau. Dit komt de ontwikkeling ten goede en zorgt ook voor veel spelplezier. Om dit allemaal in goede banen te leiden, zijn 1 of 2 TC-leden jongste jeugd nodig.

Wat houdt de functie in? 
- trainingsgroepen voor de Benjamins en Funkeys samenstellen (samen met Erik-Jan van Tol);
- selecties organiseren voor de F- en E-teams (groepen maken, trainingen bekijken, beoordelingen innemen, met trainers/coaches overleggen en gesprekken voeren op de bezwaar-avonden);
- F- en E-teams vormen naar aanleiding van selecties en de beoordeling van trainers (TIPS);
- nieuwe leden verwerken in LISA en welkomstmails versturen;
- mails aan het adres van de jongste jeugd beantwoorden;
- eens in de zes weken vergaderen met de hele TC.

Claudia en Anouk vonden het heel prettig om de TC-functie samen uit te voeren. Zo kon de één zich richten op hockey-inhoudelijke zaken en de ander op de communicatie met ouders, vereniging en TC. In rustige periodes kost deze functie nog geen uur per week. In de drukkere maanden, vooral rondom de selecties, gaat er iets meer tijd in zitten. 

Claudia en Anouk dragen het stokje geleidelijk over. Het zou fijn zijn als het nieuwe TC-lid al vanaf april gaat meedraaien omdat dan de voorbereidingen voor de selecties plaatsvinden. De echte overdracht is in mei, maar ook dan zullen Claudia en Anouk bereikbaar blijven en helpen als dat nodig is. 

Hockeykennis is voor deze functie handig maar niet absoluut noodzakelijk. Heeft u affiniteit met hockey en wellicht eigen kinderen in de jongste jeugd, dan is dat een heel goede basis. U kunt de rol misschien ook vervullen samen met iemand die wel hockeykennis heeft. Zo kunnen de taken mooi verdeeld worden.

Interesse? Mail Claudia en Anouk op [email protected] of [email protected] Of spreek ze aan op het hockeyveld. Wij horen graag van u!Sponsoren

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Proostdijstraat 41,
3641AT Mijdrecht
0297 - 28 70 32
[email protected]

Postadres
Ridderschapstraat 36,
3641JZ Mijdrecht