Mini's van de week bij Dames 1 - Abcoude

Nieuws afbeelding 2-10-2016

Wij (Yara en Aimée) waren gekozen voor Mini van de Week bij de wedstrijd van Dames 1 tegen Abcoude. Toen we bij HVM kwamen, werden we leuk ontvangen door Claudia en Yara van Dames 1. We kregen een tasje gevuld met een zak snoep, een flesje AA, hockeybal, veters, haarband en lippenbalsem. Toen gingen we naar de kleedkamer naar de andere dames en ging de coach de opstelling zeggen en wat ze moesten doen. Yara voorspelde dat het 3-0 voor HVM zou worden.

Daarna mochten we met ze overspelen. Bij het begin van de wedstrijd mochten we naar het midden van het veld om de afslag te nemen en moesten wij overspelen naar Abcoude ’s doel en moesten we scoren. Iedereen ging klappen toen we hadden gescoord. We renden naar de dug-out en gingen daar zitten. Het begin was een beetje saai, maar toen was het heel leuk, zeg gerust 100 procent leuk. We zaten ongeveer bij het midden van het veld. Dat vonden we leuk, we konden alles goed zien. We hadden ook de mascottebeer van M8E2 mee. De wedstrijd was heel spannend. Het stond 2-0 voor HVM bij de rust. Wij hebben ook wat geleerd, dat je rustig moet hockeyen en als het niet goed gaat dat je dan minder moet kletsen. In onze wedstrijden gaan wij dat zeker doen. Toen de eerste helft was afgelopen, kwamen alle dames naar de dug-out.

Nadat het team gedronken had begon de tweede helft.Wij gingen in de dug-out kletsen met de wissel-speelsters en wij gingen snoepjes eten. Bijna aan het einde viel er nog een doelpunt en was het 3-0. Na het fluitsignaal zei de coach dat het team het goed gedaan had.

Daarna gingen we het veld af en mocht het team drie mensen aanwijzen die de beste van de wedstrijd waren. Toen moesten wij klappen en voor wie het hardste geklapt werd, was de beste van de wedstrijd (dit is Suus geworden) en mocht op de foto met onze beer en met ons (de mini's).

We vonden het een hele leuke dag en we hebben veel geleerd en het was erg gezellig! Wij willen later net zo goed worden als jullie!

Groetjes van Aimee en Yara