header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
TC

Verslag club-thema avond 20 april jl.: Warming-up programma

Nieuws afbeelding 30-4-2016

De avond werd ingeleid door een ouder, die vertelde dat naar aanleiding van hockey haar kinderen voor knieën en hielen specialisten hebben bezocht. Dat hockeyen een feestje kan zijn, maar dat met pijn het feestje toch wel voorbijis. Ze gaf aan, dat deze avond een van de eerste (zo niet de eerste) is die de bond gaat organiseren, als onderbouwing voor het warming-up programma.

 

Het inhoudelijke gedeelte van de avond werd verzorgd door een sportfysiotherapeut, die vertelde enthousiast te zijn over de vernieuwende aspecten van het warming-up programma ten op zichtte van een jaar eerder. Hij loodste ons door een presentatie, waarin een beeld werd geschetst van de hoeveelheid blessures, de bijzonderheden van hockey als sport, de verschillen in type kwetsbaarheden bij meisjes en jongens met verschillende leeftijden en de factoren die van invloed zijn om blessures op te lopen. Zo vertelde hij dat aangetoond is, dat wij hockeyers ten opzichte van voetballers 2x zoveel rondsprinten in een wedstrijd, maar dat we ook 2x meer kans hebben op blessures dan bij andere sporten, ondanks dat hockey geen contact sport is.

 

Na een best uitvoerig theoretisch gedeelte gingen we het veld op, om wat van de oefeningen uit het complete warming-up programma (een app die iedereen kan downloaden) te ervaren. Het zijn oefeningen voor probleem gebieden als enkels, knieën en romp. Hij liet zien dat je deze oefeningen als een spelletje kunt aanbieden aan de jongeren, zodat de warming up gewoon als een leuk onderdeel van de training wordt gezien.

 

Als laatste gingen we nog even naar binnen in het clubhuis en konden we nog vragen stellen. De ouder die de avond introduceerde bedankte de ingeschakelde fysiotherapeut. Ze gaf aan dat we binnen de vereniging verder zullen moeten kijken wat te doen, om zoveel mogelijk uit de opgedane kennis en de warming-up app te halen.

------------------------------------------------------

 

Deze thema-avond werd mogelijk gemaakt door de verzekeraar Interpolis. De KNHB en Interpolis werken samen en hechten veel waarde aan veiligheid, waaronder blessure preventie,op en rond het hockeyveld.

In het clubhuis staat sinds een paar weken een prachtige banner, die ons eraan herinnert dat een goede en opbouwende warming up belangrijk is en leuk kan zijn!

Uit de deelname lijst blijkt dat de volgende teams vertegenwoordigd waren: MA2, MB1, MC3, M8E2, M8E1, M6E1, M6E2, M6E3, JC2, JD2,J6E1.

Voor meer info:

https://www.veiligheid.nl/sportblessures/producten-en-diensten/interventies-campagnes/warming-up-programma

http://www.knhb.nl/knhb+academie/warming-ups/cDU1592_Warming-ups.aspx

Sponsoren

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Proostdijstraat 41,
3641AT Mijdrecht
0297 - 28 70 32
[email protected]

Postadres
Ridderschapstraat 36,
3641JZ Mijdrecht