TC

Selectietrainingen

Nieuws afbeelding 25-4-2016

Beste HVM-ers,

We naderen het einde van de competitie. Dit betekent dat de selectietrainingen er aan komen. Hierbij een overzicht met welke lijn op welke tijden wordt verwacht tussen dinsdag 17 mei en vrijdag 27 mei. Graag een half uur voor aanvangje melden in het clubhuis.

Hoe werkt het ook al weer?

Je gaat naar de selectietraining van de lijn, waar je volgend jaar in speelt. Dus als je eerste jaars C bent, ga je naar de selectietrainingen van de C, aangezien je twee jaar in 1 lijn speelt. Ben je tweedejaars B, dan ga je naar de trainingen voor de A lijn. Voor de Jongens A is er dit jaar geen selectietraining. Keepers opgelet, voor jullie is een aparte training georganiseerd. In principe heeft iedere lijn twee selectietrainingen in totaal met uitzondering van de keepers.

Hoe wordt er geselecteerd?

De TC leden kijken het gehele jaar door naar de spelers. Hierbij wordt gelet op techniek, inzicht en snelheid, maar ook op persoonlijkheid zoals focus, de wil om te leren en doorzettingsvermogen. Daarnaast worden de trainers/coaches drie keer per jaar gevraagd om per lid een evaluatie in te vullen in een lid volgsysteem. Twee evaluaties gaan over het veld, een over de zaal. In aanvulling daarop worden gesprekken gevoerd tussen trainers/coaches en het verantwoordelijke TC lid. De selectietraining is een laatste evaluatiemoment om tot een indeling voor het komend seizoen te komen. Jouw indeling hangt dus niet alleen af van deze twee trainingen. Tijdens de selectietrainingen worden objectieve selecteurs ingezet, die geen rechtstreekse binding hebben met de betreffende lijn.

Goed om te weten dat wanneer twee leden gelijkwaardig worden beoordeeld door het jaar heen, maar een van de twee eerstejaars is en de ander tweedejaars, de eerstejaars voorrang krijgt indien nodig om in een hoger team te spelen (binnen dezelfde lijn). Ervaring leert dat de eerstejaars meer potentie heeft om zich snel te ontwikkelen en daarmee over de jaren een hoger prestatieniveau kan bereiken.

Hoe en wanneer wordt er gecommuniceerd?

De TC is voornemens om 6 juni de voorlopige indeling voor volgend seizoen bekend te maken. Dit zal gebeuren door een nieuwsbericht op de site van HVM. Tevens zal een mail worden gestuurd.

Hoe te handelen als je bent verhinderd?

Ben je op een van deze dagen verhinderd, dan horen wij dat graag zo snel mogelijk. Meld dit aan de betreffende TC verantwoordelijke van je lijn met daarbij de reden van je afwezigheid. De TC leden zijn te vinden op de HVM site onder ‘wie is wie’ (rechts onder in op de site).

Hoe verder als je je echt niet kunt vinden in de indeling voor volgend seizoen?

Ben je het echt niet eens met de indeling, dan kun je je via de site van HVM Hockeyschool (hvmhockeyschool.nl) aanmelden voor een van de bezwaaravonden. Deze zullen worden gehouden op 8 en 9 juni in het clubhuis. Wij waarderen het als kinderen hierbij zelf aanwezig zijn. Vanaf de C leeftijd verwachten wij in ieder geval dat het kind zelf aanwezig is.

Voor 19 juni zullen wij de definitieve indeling communiceren via de website. Alle nieuwe teams onder begeleiding van minimaal 1 ouder/verzorger worden dan op zondag 25 juni verwacht. Over deze dag wordt apart gecommuniceerd door het Bestuur vandaag.

Tot slot

Deze mail geeft jullie wellicht het gevoel dat HVM alleen gericht is op prestatie. Uiteraard willen wij als hockeyvereniging een zeker niveau bereiken en handhaven om een bijdrage te leveren aan de hockeysport in Nederland en om voor bewoners van de Ronde Venen en omstreken een aantrekkelijke club te zijn, maar het is minstens net zo belangrijk dat leden met plezier naar de vereniging komen, lekker kunnen bewegen, ervaren wat het is om aan teamsport te doen en de daarbij behorende normen en waarden meekrijgen.

Wij wensen jullie allemaal veel plezier en succes tijdens de selectie trainingen. Ze beloven weer leuk te worden.

Namens de TC,

Jiska Pleunes