Arbitrage

Aan de slag, voor het enthousiasme, aantal en niveau van onze spelbegeleiders

Nieuws afbeelding 17-3-2016

Op 5 november vond dit seizoen een 2e examen ronde plaats voor de CS kaart. Iedereen slaagde! De geslaagde jeugdspelers zijn: Mahalet Hawas, Fleur Kuiters, Emma Melenhorst, Emma van Rijk en Dennis Buizert.

Verder slaagden een tiental enthousiaste vaders en een enkele senior speler diezelfde avond, of op een avond bij een collega vereniging. Allen alsnog gefeliciteerd!

In oktober zijn we in gesprek geweest met Dames en Heren. Er zijn toen wat afspraken gemaakt over de wijze van indelen. Niet iedereen was tevreden. Over enkele weken zal ge√ęvalueerd worden of het indelen de afgelopen periode meer of zelfs naar wens was. Ten opzichte van het begin van het seizoen is er een stijging te merken in het aantal wedstrijden, waarop al geheel is zelf ingedeeld.

Het volgende examen voor clubscheidsrechter is in aantocht. Uiteraard viel de eerste datum precies in een PTA week op het VLC, maar zal nu plaats gaan vinden op 14 april om 19:30 in het clubhuis. Een klein restantje van 3 spelers die nog geen kaart hebben, worden die datum verwacht en een enkele ouder heeft aangeven gebruik te willen maken van de examen gelegenheid. De volgende examen mogelijkheid bij HVM zal nabij de eerste donderdag van november zijn, ruim voordat de zaalcompetitie in december begint.

Nu bijna iedere speler van boven de 16 zijn kaart heeft, zoals wordt verwacht door de KNHB, en we weer een prettig totaal aan in te schakelen begeleiders hebben (ongeveer 130 pers. voor nog ongeveer 100 wedstrijden te gaan), willen we ons richten op het niveau van spelbegeleiding. Een initiatief hiervoor voor 11-tal begeleiding staat uit. Kennis en kunde voor de begeleiding van 8, 6 en 3-tal wedstrijden door ouders, staat op de agenda.

Kunnen wij iets betekenen? Laat het ons s.v.p. weten.

Arbitrage Commissie