header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Zaalhockey

Heren 1 ook volgend jaar in topklasse zaal

Nieuws afbeelding 14-2-2016 Heren 1 speelde vandaag twee zenuwslopende play-off wedstrijden in het Kennemer Sportcentrum in Haarlem. Op het spel stond een plek in de topklasse volgend seizoen.

De H1-teams van HVM, Terriers, HIC en Bennebroek vochten met z'n vieren om drie plekken in de topklasse. Mocht het in de eerste wedstrijd mis gaan, dan bood een tweede wedstrijd tussen de verliezers nog een herkansing. En dat was maar goed ook. Want HVM begon heel goed aan de eerste wedstrijd tegen Terriërs (1-0 na negen minuten) en creëerde de meeste kansen, maar in de rust stond het al 3-1 voor Terriërs en vlak na rust zelfs 4-1. Tijd dus voor een inhaalrace ... Drie strafcorners op rij vlogen erin en net voor het eindsignaal maakte HVM gelijk. Strafballen dus, om een winnaar te bepalen. In de strafballenreeks kwam HVM met 2-0 achter en die achterstand werd niet meer goed gemaakt. Eindstand 4-3.

Heren 1 had een uur de tijd om zich te herpakken en mocht in de herkansing tegen HIC, dat net als HVM de eerste wedstrijd met strafballen had verloren. Onze mannen begonnen zeer sterk en liepen uit naar 2-0. Maar HIC kwam in de wedstrijd en terwijl de kansen over en weer vlogen, stond er 2.30 minuten voor het einde 3-3 op het scorebord. Niet weer strafballen, verzuchtten de supporters aan de kant! Net op tijd veerde HVM voor een laatste keer op en knalde de verlossende 4-3 binnen. Klasse gedaan mannen en knap dat de plek in de topklasse is behouden!