header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Zaalhockey

Al twee kampioenen in de zaal!

Nieuws afbeelding 9-2-2016 Met nog twee wedstrijdweekenden te gaan, is HVM al zeker van twee kampioensteams in de zaal. De MB2 maakte op zaterdag 30 januari smoothie van onder meer de Strawberries (9-0) en keerde één ronde voor het einde al huiswaarts met de cup met de grote oren. De MD1 deed afgelopen zondag hetzelfde na een bloedstollend potje tegen de nummer twee HIC (1-1).

MB2 ongeslagen
We doen het goed in de zaal dit jaar, dat is duidelijk. De MB2 wist alle wedstrijden met grote cijfers te winnen in de 2e klasse C. Het doelsaldo van +66 spreekt wat dat betreft boekdelen. Hen wacht nog één uitdaging op zaterdag 20 februari en dat is ongeslagen kampioen worden. Top gedaan meiden en dat gaat jullie vast lukken, ondanks die invallers die jullie in dit vakantieweekend moeten regelen!

MD1 een sterk collectief
MD1 maakte het afgelopen zondag iets spannender, maar ook zij waren vooraf al vrijwel zeker van het kampioenschap. Ze begonnen hun wedstrijd tegen de nummer 2 HIC met vier punten voorsprong; een gelijkspel was dus genoeg. Het begin was wat nerveus, mede door de felheid van HIC. De kansen vlogen over en weer en Mijdrecht werd een paar keer fijn gered door een engeltje op de doelpaal. Toch waren het onze meiden die de eerste klap uitdeelden: 1-0 na een mooie, snelle aanval. Helaas maakte HIC vlak daarna weer gelijk, waardoor de spanning nog even toenam. Maar alle aanvallen werden afgeslagen tot aan het verlossende eindsignaal.
Het tweede potje tegen HBS werd daarmee een formaliteit maar ook deze wedstrijd wisten de meiden te winnen, zodat ze zich overtuigd en terecht kampioen in de 1e klasse A mogen noemen! De trotse coach Joost en alle meegereisde supporters waren hier al van uitgegaan, want de bloemen en een grote beker stonden klaar. "We waren een sterk zaalteam, dat zowel combinerend als solerend kon scoren - en met een verdediging die stond als een huis", aldus Joost, die zelf tot 'woman of the match' werd bekroond.

De komende twee weekenden kan HVM nog meer zaalkampioenen begroeten. De JC1 en JC12 kan de winst bijna niet meer ontgaan, en ook de MB1, MC2, M8D1 en M8E1 staan hoog in het klassement. Succes allemaal en we gaan ervoor!