Arbitrage

De jasjes aan

Nieuws afbeelding 3-11-2015 Afgelopen zaterdag hebben we 5 beginnende scheidsrechters uit MA2 en 3 op de HVM velden mogen begroeten. Ze werden begeleid door twee geroutineerde scheidsrechters.
Vier kozen voor begeleiding met headsets, waardoor ze direct feedback konden krijgen van hun begeleider, zoals bijvoorbeeld: ‘Dat heb je goed gezien, dat was inderdaad echt een achterbal’.

In de JC2 wedstrijd waar de laatste op ingedeeld stond met haar begeleider, waren volgens de begeleider veel elementen de revue gepasseerd zoals: gevaarlijk spel, afgekeurd doelpunt, jongens D die binnen de hekken kwamen staan.
Geen gemakkelijk opgave dus, maar spelers, coaches en publiek lieten vertrouwen zien in het oordeel van de scheidsrechters. Wat altijd belangrijk is, of een scheidsrechter al wel of geen ‘eelt heeft gekweekt’.

Een aantal van de meiden liet weten, dat ze het tegen verwachting leuk vonden om te doen. In de komende 4 weken, zullen meer geslaagde spelers uit de A in hun voetsporen treden. Wij doen ons best om ook hen een mooie start te bieden.

Wij proberen voor de vereniging middels arbitrage niveaus de juiste match te vinden tussen wedstrijddruk en scheidsrechterservaring. Mocht het erop lijken, dat we niet geslaagd zijn in een juiste match tussen wedstrijdniveau en scheidsrechter, dan vernemen wij dit graag via de coaches de teammanagers of de scheidsrechters.

Graag verzoeken we een ieder om langs de zijlijn en in het veld altijd de inzet van scheidsrechters te waarderen. Denk aan de persoon!

Zaterdag werd opgemerkt dat er begeleid werd bij 11-tal wedstrijd zonder scheidsrechterjasjes. Dit is ook op andere zaterdagen geconstateerd geweest. Op deze plek graag de oproep: "De Jasjes aan”. Dit bevorderd het spel. Spelers hoeven namelijk niet lang met hun ogen te zoeken naar waar de persoon staat die de beslissing neemt. Dus tijdens de competitie wedstrijden altijd aan, tenzij de warmte het echt niet toelaat.

HVM Arbitrage commissie