header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Vacature competitieleider district Noord-Holland

Nieuws afbeelding 28-10-2015

De KNHB is op zoek naar een competitieleider (betaalde functie) voor het district Noord-Holland. In de  bijlage staat de vacature omschreven.

Op dit moment wordt in ons district de rol van competitieleider ingevuld door Hans Roerink, die deze rol momenteel als vrijwilliger invult naast zijn eigen bedrijf. Hans wordt daarbij vanuit het districtskantoor administratief ondersteund door Ida Schotvanger (en voor veldhockey in mindere mate door Sandra Willemse) die beiden in dienst zijn bij de KNHB.

De KNHB heeft de afgelopen jaren gemerkt dat de rol van competitieleider een steeds zwaardere belasting en verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Met de groei van de sport en de toenemende noodzaak voor verdere flexibilisering van het KNHB-aanbod, wordt deze rol steeds complexer en tijdrovender en dat verenigt zich niet meer met een vrijwillige functie. Om een verdere professionaliseringsslag te kunnen maken worden vanaf 2016 alle competitieleiders veldhockey in dienst van de KNHB aangesteld. Begin 2015 is in de districten Midden- en Oost-Nederland een pilot gestart; in die districten zijn reeds competitieleiders in dienst genomen. De praktijkervaringen zijn gebruikt om het functieprofiel van de competitieleider nader uit te werken.

De komende periode zullen de vrijwillige competitieleiders die nog actief zijn geleidelijk worden vervangen door competitieleiders die in dienst komen bij de KNHB. Dit houdt concreet in dat Hans aan het eind van dit jaar zijn taken als vrijwillige competitieleider zal gaan overdragen aan een opvolger.

Hans wil zijn kennis en ervaring wel blijven inzetten voor de KNHB. Hij blijft betrokken bij de projecten van de KNHB die gericht zijn op de innovatie van competities van de KNHB.

Ida en Sandra zullen (onveranderd) de centrale rol van het districtskantoor blijven vervullen en zullen ook de nieuwe competitieleider zo goed mogelijk blijven ondersteunen.

Zowel Hans, Ida als Sandra zullen worden betrokken in de sollicitatieprocedure. Samen met hen hoopt de bond op korte termijn een geschikte kandidaat te vinden voor de rol van "competitieleider” Noord-Holland.

Bijlage