HVM tegen ongewenst gedrag

7-7-2015

Beste leden,

Naar aanleiding van diverse incidenten binnen hockeyverenigingen in de laatste jaren, heeft de KNHB het initiatief ondernomen om hockeyverenigingen te stimuleren om beleid op te stellen tegen ongewenste omgangsvormen. HVM ondersteunt dit initiatief ten zeerste en heeft daarom dit beleid ontwikkeld. De doelstelling hiervan is om alle leden van HVM bewust te maken van het feit dat wij geen ongewenst gedrag toelaten binnen onze vereniging en tevens leden de mogelijkheid te geven om wanneer zij dit soort gedrag zelf meemaken of waarnemen bij anderen, zij dit aan de orde kunnen stellen op een veilige en zorgvuldige manier.

Welk gedrag gaat het om?

Ongewenst gedrag kan zich op verschillende manieren uiten. Je kunt hierbij denken aan:

1.Pesten;

2.Agressie en geweld;

3.Discriminatie; en

4.Seksuele intimidatie.

Wat te doen als je ongewenst gedrag ziet of hier zelf last van hebt?

Het is altijd aan te raden om de persoon in kwestie zelf aan te spreken op zijn of haar gedrag. Helpt dit niet of is er een reden om dit niet te doen, dan kun je terecht bij de Vertrouwenscontactpersonen van HVM. Deze functie wordt vervuld door Mirjam Klaassen en HenriĆ«tte Teunissen. Zij zijn bereikbaar via email: [email protected] Mirjam is telefonisch bereikbaar via: 06-19834960. HenriĆ«tte is telefonisch bereikbaar via: 06-55924323

Indien wenselijk wordt een onderzoek ingesteld door een Onderzoekscommissie bestaande uit Bert Moorthaemer (bereikbaar via [email protected]) en Jiska Pleunes (voorzitter TC, bereikbaar via [email protected]). Deze Onderzoekscommissie rapporteert aan het Bestuur van HVM.

Voor meer informatie over hoe te melden, hoe de procedure verloopt, in hoeverre anoniem kan worden gemeld en welke type sancties kunnen worden opgelegd, verwijzen wij graag naar het beleid, dat te vinden is op de website, onder Over HVM, documenten.

Wij hopen uiteraard dat wij dit beleid in de praktijk niet nodig zullen hebben binnen onze vereniging en dat wij er gezamenlijk voor zorgen dat alle leden en bezoekers van HVM zich in een prettige en sportieve omgeving kunnen bewegen. Anderzijds zal dit beleid en specifiek de functie van vertrouwenscontactpersoon er voor kunnen zorgen dat kleine uitingen van ongewenst gedrag niet escaleren, maar op de juiste wijze worden afgehandeld.

Namens het Bestuur,

Jiska Pleunes