HVM Jongens C1 Kampioen na bizarre ontknoping!

Nieuws afbeelding 3-6-2015

Het is zaterdag 30 mei als de jongens van het C1 team van HVM zich verzamelen voor de laatste wedstrijd bij Alliance in Heemstede.

Er staat heel wat op het spel want de 1e plek wordt voor de wedstrijd qua punten gedeeld met De Reigers uit Hoofddorp. De Reigers speelden gelijktijdig thuis tegen AMVJ, die 'in het rechter rijtje' op de ranking stond. De verwachting was dus dat de Reigers die pot wel zouden winnen, dus vol aan de bak voor HVM, want bij winst, en dan dus gelijk aantal punten, gaan de regels van het doelsaldo tellen. Ben U er nog?? Om het nog leuker te maken, Alliance (onze tegenstander) stond op plek 3 met maar 1 puntje verschil, dus die kwamen met de sterkst mogelijke opstelling het veld op. Lang verhaal kort, we moesten gewoon winnen.

Coach Tom Gunther had het team uiteraard weer klaargestoomd, en was gebrand op de overwinning. Niets mocht hem afleiden, zijn grote fan bleef thuis, om de jongens zo goed mogelijk door de wedstrijd heen te loodsen. Maar alle aanwijzingen, voorzetten en kansrijke acties ten spijt, voor beide partijen overigens, de bal ging er niet in. Einduitslag 0-0. Enigszins gedesillusioneerd kwamen de boys het veld af, maar al snel kwam het verlossende telefoontje. De Reigers hadden ook gelijkgespeeld tegen AMVJ (1-1), en dus waren de mannen van HVM, vanwege een beter doelsaldo, Kampioen.

Het was nog lang feest op de homebase in Mijdrecht!!