header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Vacature Vrijwilligerscoördinator

Nieuws afbeelding 2-4-2015 De inzet van vrijwilligers is voor HVM onmisbaar. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan (bestaande) vrijwilligers en om constant in contact te komen met nieuwe enthousiaste mensen die iets voor de vereniging willen en kunnen betekenen.

Om de behoeften aan vrijwilligers binnen de vereniging enerzijds en de beschikbaarheid van nieuwe vrijwilligers anderzijds beter in beeld te krijgen en op elkaar te laten aansluiten, is de nieuwe functie van Vrijwilligerscoördinator (VWC) in het leven geroepen.

Het werven van vrijwilligers willen wij doen aan het einde van het seizoen waarbij alle jeugdteams in nieuwe samenstelling bijeenkomen samen met de ouders. Hierbij wordt uitleg gegeven over het nieuwe seizoen en worden de taken binnen het team en vrijwilligersfuncties binnen de club verdeeld. HV Abcoude heeft goede ervaringen met dit concept (Let’s Roll); meer informatie hierover vind je hier: http://www.hockeycorner.nl/themas/kader-vrijwilligers/alle-onderwerpen/lets-roll-succesvolle-werving-vrijwilligers-hockeyvereniging-abcoude. Al voor de zomervakantie is hierdoor duidelijk wie in het nieuwe seizoen waarvoor verantwoordelijk is!

De VWC is de spin in het web van de hockeyclub inzake het werven van vrijwilligers en is het aanspreekpunt op het gebied van vrijwilligers. De VWC valt rechtstreeks onder het Bestuur.

Taken:

• Het Bestuur ondersteunen en adviseren bij het beleid m.b.t. vrijwilligers
  • Inventariseren van de behoefte aan vrijwilligers binnen de club (bij commissies en Bestuur)
  • Zorgen voor functieomschrijvingen van de verschillende vrijwilligersfuncties
  • Communicatie verzorgen op het gebied van vrijwilligers(beleid)
  • Aanspreekpunt voor alle zaken m.b.t. de inzet van vrijwilligers
  • (Mede)organisatie van Let’s Roll dag eind juni
  • (Mede)organisatie van vrijwilligersavond (met benoeming van vrijwilliger van het jaar)

Profiel:

• Sociaal
  • Daadkrachtig
  • Communicatief
  • Creatief

Tijdsinvestering:

Aangezien het een nieuwe functie betreft, is de tijdsinvestering een schatting. Naar aanloop van de Let’s Roll dag in juni zal de inzet wat intensiever zijn (2-4 uur per week). Na deze periode neemt de inzet af. Deze functie kan ook door twee personen worden ingevuld.

Aanmelden:

Hebben we jouw interesse gewekt voor deze leuke en uitdagende functie?

Neem dan contact op met Dennis de Jong (06-20708469, e-mail: [email protected]).